Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skrev egen rapport - dro på kjærlighetsferie

Marit Christensen har vært utilgjengelig for politiavhør i snart tre måneder. I helga skrev hun en hemmelig rapport som hun sendte direkte til statsadvokaten, i stedet for først å la seg avhøre av politiet. NRK-kjendisen ferierer, ifølge Se og Hør, i Danmark med sin store kjærlighet, David Kounkou fra Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden mai har politiet i Oslo ventet på å få avhørt Marit Christensen. Den kjente NRK-redaktøren har heller ikke villet kommentere siktelsen mot henne eller straffesaken mot eksmannen Elfad Badirkhanov overfor norske medier. Eneste unntak har vært Se og Hør. I løpet av de siste månedene har den kjente journalisten flere ganger stått fram i ukebladet og fortalt om sin versjon av smykkesaken. Samtidig har hun gjentatte ganger kritisert rettsvesenet og norsk presse. I forrige nummer av ukebladet sto hun fram i en større reportasje fra et feriested i Danmark. Hun viste også fram sin store kjærlighet, David Kounkou (48) fra Kongo. - Han er mer enn bare en god venn, sier hun. - Jeg må innrømme at David alltid har hatt en stor plass i mitt hjerte. Ja, kanskje er han til og med mitt livs kjærlighet, forteller Christensen til Se og Hør. Her hjemme har Oslo-politiet ventet siden begynnelsen av mai på å avhøre Moskva-Marit. Marit Christensen velger nå å gå rett til topps med sin forklaring i smykkesaken. I stedet for det som er vanlig for siktede i straffesaker, nemlig å forklare seg til politiet, har hun skrevet en fullstendig rapport som hun har sendt direkte til statsadvokat Kristian Nicolaisen. Deretter skal hun politiavhøres om den samme forklaringen. Marit Christensen har tidligere blitt avhørt i smykkesaken, men da som vitne.

Ikke dagligdags

- Marit Christensen har i løpet av helga skrevet en utførlig forklaring til statsadvokaten. Deretter skal hun til avhør og avgi forklaring, bekrefter NRK-kjendisens forsvarer, Tor Erling Staff, overfor Dagbladet. Statsadvokat Kristian Nicolaisen hadde i går ikke mottatt Moskva-Marits forklaring. - Staff fortalte meg at hun ønsket å skrive ned forklaringen sin, og det kan hun gjøre hvis hun vil. Får jeg forklaringen, skal jeg lese den, sier statsadvokaten til Dagbladet. - Er det vanlig at siktede i straffesaker sender deg sine forklaringer før politiet har avhørt vedkommende? - Det er ikke noen dagligdags hendelse, nei - men det hender, sier Nicolaisen. 28. april bestemte Anne Maria Haarr, politiadvokat i smykkesaken, at hun ville sikte Marit Christensen for medvirkning til underslag. Siktelsesforslaget ble sendt til statsadvokaten, som ba om flere opplysninger før han avgjør om Christensen skal siktes eller ei. Helt siden i begynnelsen av mai har politiet ventet på at Marit Christensen skal forklare seg i politiavhør som siktet. Fortsatt har ikke politiet fått noe formelt svar fra NRK-kjendisen og advokat Staff om hun vil avhøres, og eventuelt når.

Benekter trenering

Tor Erling Staff benekter at Christensen og han selv har trenert utviklingen av saken. - Hun er ikke pliktig til å gi forklaring, men har hele tida ønsket å gjøre det. Det stemmer at vi har ventet en stund med å gi politiet tilbakemelding om at vi var klare, men det har med praktiske omstendigheter å gjøre.

STO FRAM: I siste nummer av ukebladet Se og Hør sto Marit Christensen fram sammen med David Kounkou fra Kongo. De ferierer nå i Danmark. Hjemme venter Oslo politikammer på å avhøre NRK-kjendisen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media