Skrev om hellig krig på Facebook, endret navn og skal ha kriget for IS i Syria

Pågrepet av PST.

GJORDE BESLAG: Etter at 23-åringen var ført bort og satt i varetekt, jobbet sivilkledte etterforskere fra PST i boligen i Sarpsborg kommune. Etterforskerne dro ned persiennene på huset for å få jobbe i fred og blant annet søkte igjennom huset med hund. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
GJORDE BESLAG: Etter at 23-åringen var ført bort og satt i varetekt, jobbet sivilkledte etterforskere fra PST i boligen i Sarpsborg kommune. Etterforskerne dro ned persiennene på huset for å få jobbe i fred og blant annet søkte igjennom huset med hund. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GREÅKER/OSLO (Dagbladet): Spesialutdannede tjenestemenn fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tok seg med bistand fra Oslo-politiets elitestyrke Delta inn i boligen til den 23 år gamle terrorsiktede norskpakistaneren i går morges.

23-åringen ble i februar siktet for terror da han returnerte fra Syria, der han skal ha kjempet for verdens mest fryktede terrorgruppe - Den islamske stat (IS). 23-åringen valgte å reise hjem til Norge etter at han ble skutt i beinet. I Norge fikk han behandling på sykehus.

23-åringen er en av flere medlemmer av samme kompisgjeng i Fredrikstad som valgte å legge sitt gamle liv på hylla og bli hellige krigere for IS. For snaut to år siden var han en av flere kompiser som flere ganger møttes til en annen nå terrorsiktet mann fra nabolaget, og diskuterte religion til langt på natt.

Tok nytt navn Den siste tiden har det vært flere synlige endringer i 23-åringens liv. Han flyttet til en ny adresse i mars. For noen uker siden ble han aktiv på Facebook, der han la ut både innlegg med religiøst innhold og krigsvideoer. Han skrev også flere innlegg om islam og hellig krig på profilene til andre islamister. Dagen før pågripelsen - torsdag 4. desember - endret han navnet sitt i Folkeregisteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer