Skrev om innvandrere som ikke vil jobbe på grunn av religion: - Jeg har fått 322 trusler

Til slutt måtte Amal Aden skru på flymodus på mobilen. 

BLIR TRAKASSERT: - Telefonsvareren min er stappfull, jeg har nesten sluttet å svare. Mange ringer om og om igjen, sier Aden.
Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
BLIR TRAKASSERT: - Telefonsvareren min er stappfull, jeg har nesten sluttet å svare. Mange ringer om og om igjen, sier Aden. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke skrev Amal Aden spalten «Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra Nav» i Dagbladet, som blant annet handler om å ikke ville jobbe av religiøse grunner.

Blant annet skriver hun: «Heldigvis vil og klarer de fleste å integrere seg, men hva med de som ikke fungerer i samfunnet, som står i NAV-kø og som ikke vil jobbe på grunn av sin religiøse overbevisning? Hvem skal ta ansvaret for å integrere dem?»

Hun skriver også om en konkret person hun har møtt, som hun kaller «Fatumo». ««Fatumo» er en av de som nekter å jobbe der det selges alkohol eller svin. Hun har også fått tilbud om jobb på sykehjem, men hun vil ikke pleie menn. «Fatumo» mener det bør finnes egne jobber for muslimer, jobber der menn og kvinner ikke må jobbe sammen.»

- Jeg har sluttet å lese dem

Siden innlegget ble lagt ut torsdag, forteller hun at det har kommet mange drapstrusler og mye sjikane.

- Jeg fått 322 trusler. Jeg sluttet å sjekke, og å lese dem, jeg har ikke tid til dette. Det blir latterlig, rett og slett, jeg har ikke ord.

Hun sier meldingene fra Norge ikke kommer fra flyktninger og asylsøkere, men fra «folk som har bodd altfor lenge i Norge, som burde integrere seg». Mange av truslene kommer fra somaliske miljøer i utlandet, sier Aden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer