Skrev om tiltalte i dagboka

I sin hemmelige dagbok skrev Linn Charlott Nesblom (16) at hun ikke brydde seg om aldersforskjellen, og at hun ville at Jørn-Are Andersen Sæle (28) skulle være hennes kjæreste for bestandig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meløy-jenta var bare 14 år gammel da hun ved påsketider i 1998 innledet et forhold til den 12 år eldre mannen.

Hemmelig

- Jeg syntes aldersforskjellen var stor, og spekulerte mye på akkurat det da Linn spurte om jeg ville være med henne hjem en kveld. Men etterhvert ble jeg veldig glad i henne, og vi fikk et forhold som vi holdt hemmelig både for Linns foreldre og mange av vennene våre, fortalte 28-åringen i retten i dag.

Han forklarte at Linn hadde god innflytelse på ham, og at han ikke festet og drakk så mye som tidligere da de to var sammen.

Gledet seg

- Jeg vet at Linn heller ikke brydde seg om den store aldersforskjellen mellom oss. Jeg visste ikke at hun skrev dagbok, men har fått fortalt at hun skrev at hun ønsket vi skulle være kjærester for bestandig. Hun skrev at hun gledet seg til hun ble 18 så vi ikke trengte å holde forholdet hemmelig, fortalte Sæle.

Han har ikke nektet for at det var han som tok 16-åringens liv den 6. november i fjor, men har så langt ikke kunnet forklare hvordan eller hvorfor det skjedde.