SKREV OM SEG SELV:  I saken på Finnmarken.no omtaler journalist Stian Hansen en voldsepisode der han selv var involvert. Denne saken er nå endret på Finnmarken.no sine sider.
SKREV OM SEG SELV: I saken på Finnmarken.no omtaler journalist Stian Hansen en voldsepisode der han selv var involvert. Denne saken er nå endret på Finnmarken.no sine sider.Vis mer

Skrev sak om voldsepisode der han selv var involvert

«Motivet for handlingen skal ifølge folk på stedet være sjalusi.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld dekket journalist Stian Hansen i avisa Finnmarken et stand up-show i Vadsø. Her ble han involvert i en voldsepisode.

Morgenen etter publiserte journalisten en nyhetsartikkel om volden på Finnmarken.no under tittelen «Stygg vold i Vadsø».

I artikkelen skrev han at en mann i midten av 20-årene ble angrepet inne på selskapslokalet, uten at han noe sted opplyser om at personen som angivelig ble angrepet var ham selv. 

-Forsvarte seg I saken beskriver han skadene fornærmede, han selv, skal ha fått. Videre skriver han at også fornærmede tok igjen:

«Imidlertid forsvarte fornærmede seg bra. Han hadde selv fått angriperen i bakken da andre gjester ved Vårbrudd kom og hjalp til.» 

Under mellomtittelen «Sjalusidrama» lanserer han også en teori for motivet for volden.

«Motivet for handlingen skal ifølge folk på stedet være sjalusi.»

Journalisten skriver at gjerningsmannen var forsvunnet da politiet kom til stedet: «men navnet hans er ikke ukjent.»

- Ikke greit - Det er ikke greit å lage en nyhetsreportasje om seg selv, det bør høre til sjeldenheten i norsk presse, for å si det mildt,
generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold.

Han sier at journalister som opplever noe ikke trenger å gå til konkurrenten med sin sak, men burde gå til en kollega.

- Vi lever av og for åpenhet, det er det viktigste for pressen. Når man skal omtale en sak der man selv er involvert, så kan man skrive en subjektiv kommentar, men ikke en nyhetsreportasje, sier Kokkvold.

- Feil i kampens hete Ansvarlig redaktør i Finmarken Kari Karstensen bekrefter at journalisten har skrevet artikkelen om volden der han selv skal være offeret.

- Han var på jobb og dekket et stand up-show for oss da han ble slått ned. Da han kom jobb i morges publiserte han politinyheter på vanlig måte som er jobben hans. Men dette skulle ikke skjedd. Han skulle ikke skrevet denne saken. Hadde han lagt ut en nøktern avskrift av politiloggen så ville jeg ikke sett på det som et stort problem, men her går han ut over det ved å legge til egne observasjoner, sier Karstensen til Dagbladet.

Hun sier saken er tatt opp med journalisten, men avviser at den kan få konsekvenser for hans ansettelsesforhold. 

- Det er gjort en feil i kampens hete. Det er beklagelig, men det kan skje, sier hun.

Avisa har lørdag kveld endret artikkelen på Finnmarken.no.

Dagbladet har forsøkt å komme kontakt med journalisten. Redaktør Karstensen opplyser at han ikke ønsker å kommentere saken.