Skrev sorgbok: Så kom sjokket

Kouri Richins (33) ga ut barnebok om ektemannens plutselige død. To måneder seinere tok etterforskningen en ny vending.

BLE FORFATTER: Etter planen skulle Kouri Richins andre barnebok komme ut i mai i år. Foto: Handout
BLE FORFATTER: Etter planen skulle Kouri Richins andre barnebok komme ut i mai i år. Foto: Handout Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4. mars i fjor ringte Kouri Richins (33) nødnummeret. Hun hadde nettopp funnet ektemannen Eric Richins (39) livløs på gulvet ved fotenden av senga i parets hjem i Utah, USA.

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men Eric ble erklært død på stedet.

Vodka på senga

Ifølge BBC fortalte hun politiet at hun hadde blandet en Moscow Mule og gitt drinken til ektemannen som lå i senga. Selv skal 33-åringen ha lagt seg på et annet rom med ett av parets barn, som skal ha slitt med natteskrekk.

EKTEPAR: Eric Richins ble funnet død av kona 4. mars i fjor. Foto: Handout
EKTEPAR: Eric Richins ble funnet død av kona 4. mars i fjor. Foto: Handout Vis mer

Da hun seinere kom inn på soverommet rundt klokka tre på natta, skal 39-åringen ha «vært kald å ta på».

Skrev skjellsettende bok

Etter ektefellens brå død, bestemte Kouri seg for å skrive en barnebok om den store sorgen.

«Are You With Me?» - oversatt til «Er du med meg?» - handler om en gutt som mister faren sin, men som stadig blir minnet om hans tilstedeværelse.

Til radiostasjonen KPCW sa Kouri selv at boka skulle hjelpe barn med å takle døden. Hun håpet også at boka skulle hjelpe hennes tre sønner med å bearbeide tapet av faren.

Barneboka er dedisert til den avdøde ektemannen, som hun beskriver som «en fantastisk mann og far». Den ble utgitt i mars i år.

- Vi håper den vil gi litt trøst. Ikke bare til familien vår, men også til andre familier som går gjennom det samme, sa hun på lufta for litt over to måneder siden.

Sjokkvending

Mandag denne uka ble imidlertid Kouri Richins selv siktet for å ha drept ektemannen. Det melder flere amerikanske medier, blant andre The New York Times.

Obduksjons- og toksikologirapporten fastslo at 39 år gamle Eric Richins hadde en fem ganger dødelig dose fentanyl i blodet. Rettsmedisineren konkluderte også med at fentanylen var inntatt oralt, heter det i rettsdokumentene.

NB! Sterke inntrykk! Jordan Neely ble kvalt til døde i en T-banevogn, mandag 1. mai. Video: Juan Alberto Vasquez. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

I avhør fortalte Kouri at hun hadde latt mobiltelefonen ligge på nattbordet på parets soverom gjennom natta. Etterforskningen viste derimot at telefonen hadde blitt låst opp flere ganger fram til tre på natta da hun ringte nødnummeret. Kouri skal ha sendt flere tekstmeldinger, men disse ble seinere slettet.

Ville kjøpe «Michael Jackson-greiene»

Politiet fant ut at kvinnen ved flere anledninger har sendt narkotikarelaterte meldinger med en bekjent, hvor hun har bedt om reseptbelagte medikamenter.

Kouri ba også om «noe sterkere» og skrev ifølge rettsdokumentene «noe av det Michael Jackson-greiene», hvorpå hun spesifiserte fentanyl.

I 2009 døde Michael Jackson av overdose på en rekke reseptbelagte medisiner.

Hun kjøpte 15 til 30 fentanylpiller for 900 dollar i februar 2022 - bare seks dager før Eric døde. Dette tilsvarer rundt 9400 kroner med dagens kurs.

Fentanyl er et sterktvirkende, syntetisk opioid, som benyttes i smertebehandling. Fentanyl er 75 til 100 ganger sterkere enn morfin, og har raskere innsettende effekter og bivirkninger enn morfin, skriver Store medisinske leksikon.

- Vanskelig sak

I tillegg til drap er Kouri Richins siktet for tre tilfeller av narkotikabesittelse med hensikt til å distribuere GHB.

Det vites ikke hvordan Richins stiller seg til siktelsen. The New York Times har forsøkt å få en kommentar fra 33-åringens forsvarer. Forespørselen er foreløpig ikke besvart, skriver avisa.

Til NBC News sier distriktsadvokat Margaret Olson at de ikke ønsker å kommentere tiltalen.

- Vennligst tenk på avdøde og tiltalte har små barn, noe som gjør denne saken veldig sensitiv og vanskelig, sier hun i en e-post til nyhetsnettstedet.

Neste fengslingsmøte er satt til 19. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer