Skrev sørgebrev til samferdselsministeren

På mandag ble Henrik André Arnesen nok et tall i dødsstatistikken fra E6 gjennom Østfold. Nå har de sørgende vennene skrevet brev til samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag 16. juli kjørte 20 år gamle Henrik André Arnesen rett i en fjellvegg på E6 ved Ingedal i Skjeberg. Mest sannsynlig sovnet han bak rattet på vei hjem fra jobb. 20-åringen døde kort etter av skadene han pådro seg.

Arnesen ble det 15. dødsofferet på E6 gjennom Østfold hittil i år.

Midt i all sorg og fortvilelse har vennene til Fredrikstad-gutten grepet til pennen.

- Gjør E6 sikrere

Atle Martinsen har valgt å skrive et brev til samferdselsminister Terje Moe Gustavsen, der han beskriver sinnet han føler etter å ha mistet en god venn. 20 jevnaldrende venner har skrevet under.

- Det er mye aggresjon i brevet jeg har skrevet til ministeren, innrømmer Martinsen overfor Fredrikstad Blad.

Han og de andre i vennekretsen til Henrik André Arnesen er opprørt over at veistrekningen ikke er bedre sikret, blant annet ved avkjøringer. - Vi forstår at verken Statens vegvesen eller samferdselsministeren kan noe for at folk sovner bak rattet. Men motorveiløsningen kunne sett annerledes ut. Kanskje han hadde berget livet hvis det hadde vært autovern på strekningen? spør venninnen Linn N. Jensen. Fredrikstad-ungdommene foreslår at staten og forsikringsselskapene går sammen om trygge de mest ulykkesbelastede veistrekningene i Norge. Sikrere veier betyr lavere utbetalinger for selskapene, framholder de.

Forstår frustrasjonen

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen har ingen problemer med å forstå frustrasjonen som trafikkofres pårørende føler i forhold til sikring av utsatte veistrekninger. - Det er ikke vanskelig å forstå ungdommene. Jeg føler absolutt med dem, sier Moe Gustavsen til NTB.

Han understreker at E6 gjennom Østfold er en av flere prioriterte veier som skal bli sikrere.

- E6 gjennom Østfold er allerede blitt sikrere, og veien skal bli enda bedre. Men jeg forstår hvis folk synes arbeidet med veien går for tregt, sier han og fortsetter:

- Ikke at jeg mener å bortforklare noe som helst, men det finnes flere ulykkesbelastede veistrekninger i dette landet, og samtlige skal bli sikrere. Vi kan ikke bare prioritere én veistrekning, selv om denne er svært utsatt for ulykker.

Trygg Trafikk har regnet ut at hver enkelt dødsulykke koster samfunnet cirka 20 millioner kroner.

(NTB)

HAR FÅTT BREV: Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen har fått brev fra vennene til Henrik André Arnesen som omkom på mandag. Moe Gustavsen sier at veien skal bli sikrere.