REDDET: Dette bildet tatt av redningstjenesten i Queensland viser SOS-signalet de fem skibbrudne snorklere skrev i sanden for å bli oppdaget. Foto: RACQ CQ RESCUE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND/ EPA/ NTB Scanpix
REDDET: Dette bildet tatt av redningstjenesten i Queensland viser SOS-signalet de fem skibbrudne snorklere skrev i sanden for å bli oppdaget. Foto: RACQ CQ RESCUE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND/ EPA/ NTB ScanpixVis mer

Skrev SOS i sanden - ble reddet

Fem australiere i båttrøbbel reddet på klassisk vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mandag dramaet begynte for fire menn og en kvinne, melder The Australian.

De skulle på snorkeltur i nærheten av øya Keswick utenfor Queensland, og kastet anker ved et liten holme. Ved 8.15-tiden om morgenen oppdaget de at den seks meter lange båten hadde begynt å drive. To av dem begynte å svømme etter båten, men greide ikke å ta den igjen.

- Nordavinden hadde tatt seg opp og båten beveget seg altfor raskt, sier Lyn Forbes-Smith, en av de fem, til avisa The Courier-Mail.

Derfor svømte hele gruppen på fem til en sandbanke i nærheten. Der skrev de «SOS» i store bokstaver i sanden før de returnerte til holmen. De regnet med å måtte tilbringe natta på holmen, men var hele veien sikker på at de ville bli reddet.

- Men vi hadde ikke mat, vann, solkrem eller solhatter, sier Forbes Smith.

Mobiltelefoner, solkrem og annet utstyr lå i båten.

I mellomtiden oppdaget personer på en yacht i nærheten den tomme båten som drev rundt. De kontaktet politiet, som fikk sendt ut et redningshelikopter. Etter en del leting fikk helikopteret øye på SOS-signalet.

På grunn av grunt vann ved skjæret måtte de fem reddes ut med helikopter. Det skjedde ca. åtte timer etter at dramaet startet. De trengte ikke medisinsk behandling, og fikk også tilbake båten.