Skrev trusselbrev mot vitne

Den NOKAS-tiltalte skipperen, William Pettersen, innrømmer at han forfattet et trusselbrev mot en omgangsvenn som skulle vitne mot ham i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg har ikke skrevet det brevet. Men jeg skrev kladden, sa Pettersen (57) i retten i dag.

Fra fengselscella ble innholdet i trusselbrevet smuglet ut via flere mellommenn, før det til slutt endte opp i postkassa til bilmekaniker Tore Gulbrandsen Schjelderup (45). Pettersen var innom 45-åringens verksted samme dag som bager med ransutstyr ble funnet på båten hans, Gamle Henningsvær. Kjøpet av denne båten har vært et viktig tema i saken mot Pettersen, fordi han forsøkte å bløffe politiet om kjøpesummen. Han har forsøkt å snakke beløpet ned flere hundre tusen kroner. Påtalemyndighetene mener dette var et forsøk på å skjule han hadde flust med penger etter NOKAS-ranet.

57-åringen forsøkte å bløffe Stavanger tingrett om det samme, men ble avslørt i åpen rett og måtte innrømme at han hadde løyet.

Nytt vitne

I trusselbrevet, som ble sendt for nærmere tre måneder sidnen, får bilmekanikeren klar beskjed om hva slags beløp han skal oppgi når han vitner i retten. Han skal si at båten kostet 150.000 kroner, ikke det korrekte beløpet på drøyt 400.000.

Brevet, som er signert «Vi som vet», truer med å røpe angivelige «svin på skogen». På brevarket har noen tegnet en gravstein med påskriften R.I.P., forkortelsen for Rest in peace, eller Hvil i fred.

Politiet mener å vite identiteten på mannen som førte brevet i pennen. Han er nå innkalt som vitne i saken.