- Skrev trusselbrev til seg selv

Politiet fant et trusselbrev da de ransaket pastor Helge Fossmos bolig etter drapet. Pastor Patrick Waldau i menigheten har lest brevet og tror Fossmo skrev det selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet/Expressen): Da politiet ransaket pastorens bolig, fant de et trusselbrev med følgende innhold: «Du valgte å tjene livet, prisen blir døden. Dette blir din siste bryllupsdag.»

Pastoren hevder at han fikk brevet i slutten av november i fjor - på sin tredje bryllupsdag med Alexandra, skriver Expressen.

Uten frimerke

Pastor Patrik Waldau er den eneste i menigheten som har lest brevet, og han tror Fossmo har skrevet det selv. Ifølge Waldau viste Fossmo ham brevet noen dager etter drapet på kona Alexandra. Brevet var skrevet i et Word-dokument, men det sto pastorens navn med håndskrift utenpå konvolutten.

- Han viste meg en liten konvolutt uten frimerke. Når jeg tenker på det i ettertid, var det pastorens egen håndskrift.

- Hvorfor skulle han skrive et trusselbrev til seg selv?

- For å få min og menighetens fulle støtte etter drapet, og for å vise menigheten at han var oppriktig. Waldau sier at han oppfordret Fossmo til å levere brevet til politiet, men ifølge Waldau nektet Fossmo å gjøre det.

Etterforsker

Uppsala-politiet bekrefter at de fant trusselbrevet under ransaking av boligen i Knutby. Politiet tok beslag i Fossmos PC, og kan finne ut om brevet er skrevet på den samme maskinen.

- Vi har kjent til brevet en stund, og etterforsker hvem som har sendt det, sier etterforskningsleder Kenneth Ågren. Han ønsker ikke å kommentere om politiet mener pastoren har skrevet det selv.

Dagbladet forsøkte i går kveld å komme i kontakt med Fossmos forsvarer, Ola Nordström, uten å lykkes.

En av Fossmos nære slektninger reagerer kraftig på måten pastoren har blitt kastet ut og fordømt av menigheten. Mens pastorens elskerinne, Anette Linde (26), har blitt tatt inn i varmen av menigheten, sitter Helge Fossmo (32) isolert på fengselscella, utstøtt fra forsamlingen i Knutby. Begge er mistenkt for medvirkning til drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på Lindes mann.

- Etter krisemøtet menigheten hadde i forrige uke, sto «Kristi brud» på trappa og sa: «Nå vender vi ryggen til Helge.» Vi i familien opplever det som blir skrevet om Helge som fryktelig. At han har vært utro betyr ikke at han er kapabel til å drepe noen, sier slektningen som tror den åndelige lederen «Kristi brud» står bak dette.

LESTE BREVET: Pastor Patrick Waldau er gift med «Kristi brud». Han tror Fossmo skrev brevet for å få menighetens støtte etter drapet.