Skrev ut psykisk syk mann, moren drept få timer senere

Sykehuset i Vestfold brøt loven.

DREPTE MOREN: Fylkeslege Svein Lie i Vestfold mener Sykehuset i Vestfold brøt loven da de skrev ut en psykisk syk mann i i desember 2011 som få timer etter drepte sin egen mor.
Foto: Peder Gjersøe / Scanpix
DREPTE MOREN: Fylkeslege Svein Lie i Vestfold mener Sykehuset i Vestfold brøt loven da de skrev ut en psykisk syk mann i i desember 2011 som få timer etter drepte sin egen mor. Foto: Peder Gjersøe / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslege Svein Lie i Vestfold mener Sykehuset i Vestfold brøt loven da de skrev ut en psykisk syk mann i desember 2011 som få timer etter drepte sin egen mor i Larvik.

Mannen hadde tidligere truet med å drepe moren, men til tross for det lot psykiatrien mannen gå. Nå har fylkeslegen konkludert med at sønnen ikke fikk god nok oppfølging av psykiatrien.

- Vi har påpekt mangler både ved behandlingen mannen fikk, og ved selve utskrivelsen, sier fylkeslege Svein Lie til NRK.

Etter drapet kom det fram at den 61 år gamle kvinnen var livredd sønnen. Blant annet hadde hun en seng på jobb slik at hun kunne overnatte der når han var for truende. I tillegg hadde hun en avtale med naboen om at det alltid sto en dør åpen så hun kunne flykte dit.

I september 2012 ble sønnen dømt til tvungen psykiatrisk behandling.

Fagdirektør Arne Repål ved Sykehuset i Vestfold innrømmer at de gjorde feil.

- Vi må bare erkjenne at oppfølgingen av denne pasienten ikke var optimal. Samtidig er det veldig lett å sitte utenfor å si at det og det skulle man gjort annerledes, sier han.

Sykehuset har nå endret sine rutiner. Blant annet har de etablert et bedre samarbeid med politiet slik at de får mer informasjon om truende og voldelige pasienter. I tillegg har sykehuset strammet inn på måten de fører pasientjournalene sine på.

(NTB)