Skrift i sandkassa

Hvor mange nye årskull barnehagebarn må konfirmeres før barnehagene er flere og billigere?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG SKAL INNRØMME det med en gang: Jeg hører med til en privilegert gruppe. Våre to barn har barnehageplass. Riktignok sleit vi med å få plass både til førstemann og til andremann og hadde dagmammaordninger før vi fikk plass i barnehage. For plassene betaler vi i underkant av 7000 kroner måneden. Både vi som foreldre og ungene er strålende fornøyde med barnehagen og den jobben de ansatte gjør. De hadde fortjent mer enn å høre til den absolutte lavlønnsgruppa. Ungene har fine hverdager i barnehagen. De lærer, får omsorg og opplevelser. Men jeg vet også hvordan det er å ikke ha barnehageplass. Det er ingenting som sliter mer enn å kombinere jobb med en ustabil barnepassordning. Det blir det garantert krangel og bråk av. Man må dessuten gjøre seg til skattesnyter.

DET ER DERFOR lite som gjør meg mer oppgitt enn barnehageløfter fra politikere. Det er lovet maksimalpris, full barnehagedekning på slutten av 80-tallet, før 2001, deretter før 2002 og nå før 2003. Vi har sett løfter om gratis kjernetid, halvert foreldrebetaling, redusert foreldrebetaling, statsgaranti for kommunene, lovfestet rett til barnehageplass og rett til deltidsplass, for å nevne noen varianter. Et raskt søk i Dagbladets klipparkiv viser at politikere ikke har vært tilbakeholdne med å besøke barnehager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer