Skrikende behov for fosterhjem

- Det gir mye mer enn det koster, sier fosterfar Odd Nilsen Skundberg. Les familiens svar fra nettmøtet:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd Nilsen Skundberg (61) og kona Berit fra Brumunddal har vært fosterforeldre i tjue år, og er fortsatt beredskapshjem for barn og ungdom som trenger å komme til en annen familie på kort varsel.

- Den dagen jeg slutter å bli lei meg når de drar, da skal jeg gi meg, sier Berit Skundberg.

Flere generasjoner fosterforeldre

For familien er det blitt en livsstil å være fosterfamilie. De har hatt fire faste fosterbarn, de to første ble der 1-2 år hver, mens de to siste, et søskenpar, ble boende i ti år. I tillegg har de tatt i mot 30 barn og unge som beredskapshjem.

Datteren deres, Gry Skundberg, har vokst opp med huset fullt av ekstrasøsken, og i dag har hun valgt å bli fostermor selv.

- Vi hadde først en seksåring i ett år, og nå har jeg ei jente på et og et halvt. Jeg prøver å ikke tenke på at hun kanskje må dra en dag. For det er tøft, sier Gry.

Foreldrene nikker. For de ungene som er ei stund blir som en del av familien - på godt og vondt.

Mangler 120 fosterhjem

Mandag startet direktoratets landsomfattende kampanje for å skaffe flere fosterhjem til norske barn og ungdommer. Bare i Oslo venter over 60 barn og unge på å få et fosterhjem. Totalt trengs 120-130 fosterhjem i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer