Tor Kjærviks samboer åpner opp

- Skrikene har brent seg fast

Merete Bertheussen åpner for første gang opp om kvelden da den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept i deres eget hjem.

I SORG: Merete Bertheussen har flyttet tilbake til leiligheten på Røa i Oslo, der paret bodde sammen i 20 år. Foto: Espen Solli / Se og Hør
I SORG: Merete Bertheussen har flyttet tilbake til leiligheten på Røa i Oslo, der paret bodde sammen i 20 år. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var om kvelden mandag 12. april at den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) ble skutt og drept i sin egen bolig på Røa i Oslo.

Hans 36 år gamle sønn er siktet for drapet.

Kjærviks samboer, Merete Bertheussen (59), var til stede i leiligheten da skuddene falt. I et intervju med Se og Hør åpner hun nå opp om den dramatiske kvelden.

Hun forteller at hun var på kjøkkenet da hun hørte skrik fra stua, der Kjærvik befant seg sammen med sønnen, og gikk bort for å se hva som foregikk.

- Han så livredd ut. Jeg glemmer aldri det fortvilte uttrykket i ansiktet hans. Skrikene har brent seg fast i hodet mitt, sier Bertheussen til magasinet.

- Han skjøt vilt

Etter å ha skutt sin egen far, skal 36-åringen ha rettet våpenet mot henne og avfyrt flere skudd, ifølge Bertheussen. Hun flyktet ut av leiligheten i panikk.

- Han skjøt vilt, og jeg var ikke i tvil om at han prøvde å drepe også meg. Jeg følte hele tida at jeg ble truffet mens jeg løp, sier Bertheussen.

Sønnen er også siktet for drapsforsøk på Bertheussen. Han har ifølge politiet knyttet seg til handlingen, men ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer