Skriker av redsel: Her legger politiet den gråtende jenta (11) i håndjern

Jenta skrek av redsel da hun så pistolen som ble siktet mot henne og hørte lyden av håndjernene.

DRAMATISK: En 11 år gammel jente ble i Michigan siktet på med pistol og lagt i håndjern av politiet. Video: CNN/Grand Rapids-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke gjennomsøkte politiet gatene i et nabolag i den amerikanske delstaten Michigan, på jakt etter en 40-åring mistenkt for mord. Videoen i toppen av saken viser at de på veien rettet en pistol mot en gråtende, elleve år gammel jente før de la henne i håndjern.

Det 45 seksunder lange klippet, som ble filmet og offentliggjort av politiet selv, viser også at jenta skrek av redsel da hun hørte lyden av håndjernene som ble festet.

Det amerikanske politiet ble nylig kritisert etter at en politibetjent, i mars, siktet på en uskyldig gutt med pistol. Det skriver Washington Post.

- Slutt, hun er bare elleve år

Denne gangen var politiet imidlertid på jakt etter en kvinne som er mistenkt for å ha knivstukket sin yngre søster. I stedet fant de den mistenktes niese, som var ute på tur med moren sin og en annen tante, skriver avisa.

Politibetjentene skal ha separert jenta fra kvinnene, satt dem i håndjern og spurt dem ut, men det kontroversielle klippet er omdiskutert på grunn av politiets behandling av jenta.

Politiet begrunner sin truende oppførsel med at jenta gikk for fort mot dem, og at en av politibetjentene ba henne heve armene over hodet og gå baklengs mot dem. I bakgrunnen hører man moren hennes be politiet om å slutte.

- Slutt, det er barnet mitt. Hun er bare elleve år gammel, ropte hun.

- Jeg visste ikke hva som skjedde. Jeg hadde jo ikke gjort noe galt. Jeg har aldri havnet i trøbbel med politiet. Jeg pleide faktisk å ville bli en politibetjent, men etter at dette skjedde, vil jeg ikke ha noe å gjøre med dem, sier hun til Fox 17.

- Jeg blir fysisk uvel av videoen

Politimester David Rahinsky sa på en pressekonferanse på tirsdag at han blir fysisk uvel av å se videoen.

- Å høre den elleve år gamle jentas reaksjon gjør meg kvalm.

Han sier han er uenig i hvordan politiet håndterte situasjonen, og sier de burde tatt med seg jenta bak bilen og hatt en helt annen samtale med henne. Politiavdelingen har også igangsatt en etterforskning etter hendelsen.

Grand Rapids borgermster, Rosalynn Bliss sier at videoen er forstyrrende.

En stor jobb å gjøre

- Det er hjerteskjærende. Den lille jenta var helt tydelig redd. Ingen barn i vårt samfunn burde oppleve det. Vi har en stor jobb å gjøre, og det er vi klar over.

Rahinsky erkjenner også at dette er et problem.

Handlingene ble gjort parallelt med at politiet over hele landet er under økt kontroll for vold. Ifølge Washington Posts database har hele 926 mennesker blitt skutt og drept av politiet bare i år. Av dem var 212 fargede.

I 2016 ble 663 drept av politiet, hvorav 24 prosent var fargede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer