Skriker etter mer ressurser

Ressurssituasjonen i politiet og påtalemyndigheten vil svekke tilliten folket har til dem som skal etterforske forbrytelser. Det mener statsadvokat Pål K. Lønseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pål K. Lønseth er tillitsvalgt for statsadvokatene ved Oslo statsadvokatembete, som mener Oslo-politiet har et stort press på seg for å oppklare Munch-ranet.

- For meg er det ubegripelig at politiet ikke får ytterligere midler til etterforskning av organisert kriminalitet. Munch-ranet er det siste eksempelet på at ressurser må sprøytes inn i politiet. Konsekvensen av myndighetenes politikk er blant annet at vi sliter ut mannskapene, sier Lønseth.

- De store sakene gjør at andre ting ligger brakk, noe som igjen svekker tilliten hos publikum. Ressurssituasjonen vi har i dag, vil på sikt svekke tilliten til politiet, ettersom en del innenfor kriminalitetsbekjempelse må nedprioriteres, sier han.

Forventer oppklaring

Lønseth skal aktorere saken mot nynazistene Daniel de Linde og Terje Sjølie, som er tiltalt for pengetransportran fra Nordea på Grünerløkka i Oslo. Saken kommer opp i januar. Han er rg forberedt på å føre ranet på Aker Brygge 29. august for retten, der Petter Tharaldsen (ransmiljøet), Lars Harnes (Bandidos) og Daniel de Linde (nynazist) ble tatt på fersk gjerning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer