Skriker slagord og brenner det norske flagget

Pakistanske islamister protesterte i dag mot Aftenpostens trykking av Muhammed-tegninger.

SINTE PÅ AFTENPOSTEN: Pakistanske islamister satte fyr på det norske flagget i Lahore i dag i protest mot Aftenpostens trykking av Muhammed-karikaturer. Foto: AFP/ARIF ALI
SINTE PÅ AFTENPOSTEN: Pakistanske islamister satte fyr på det norske flagget i Lahore i dag i protest mot Aftenpostens trykking av Muhammed-karikaturer. Foto: AFP/ARIF ALI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Pakistanske islamister skrek slagord ved siden av et brennende norsk flagg under en protestdemonstrasjon i Lahore i dag, melder nyhetsbyrået AFP.

Islamistene raser over at Aftenposten i forrige uke publiserte reproduksjoner av de kontroversielle Muhammed-karikaturene  som Jyllands-Posten trykket i 2005.

Avisa trykket små versjoner av seks av de tolv tegningene fra den danske avisa, som satte sinnene i kok blant muslimer verden over da de ble publisert i Jyllands-Posten i 2005.

Ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten håper at islamistene holder seg til fredelige demonstrasjoner.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å merke meg reaksjonene i Lahore i dag. Så lenge de demonstrerer fredelig, er de i sin fulle rett til å ytre sitt syn og sine holdninger. Det endrer ikke vår rett til å bruke tegningene i en nyhetssammenheng, slik vi gjorde, sier Haugsgjerd til Dagbladet.

UD er klar over de pakistanske reaksjonene.

- Utenriksdepartementet har også sett disse bildene, men har ingen ytterligere informasjon om hva det dreier seg om, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer