Skriker slagord og brenner det norske flagget

Pakistanske islamister protesterte i dag mot Aftenpostens trykking av Muhammed-tegninger.

SINTE PÅ AFTENPOSTEN: Pakistanske islamister satte fyr på det norske flagget i Lahore i dag i protest mot Aftenpostens trykking av Muhammed-karikaturer. Foto: AFP/ARIF ALI
SINTE PÅ AFTENPOSTEN: Pakistanske islamister satte fyr på det norske flagget i Lahore i dag i protest mot Aftenpostens trykking av Muhammed-karikaturer. Foto: AFP/ARIF ALIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Pakistanske islamister skrek slagord ved siden av et brennende norsk flagg under en protestdemonstrasjon i Lahore i dag, melder nyhetsbyrået AFP.

Islamistene raser over at Aftenposten i forrige uke publiserte reproduksjoner av de kontroversielle Muhammed-karikaturene  som Jyllands-Posten trykket i 2005.

Avisa trykket små versjoner av seks av de tolv tegningene fra den danske avisa, som satte sinnene i kok blant muslimer verden over da de ble publisert i Jyllands-Posten i 2005.

Ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten håper at islamistene holder seg til fredelige demonstrasjoner.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å merke meg reaksjonene i Lahore i dag. Så lenge de demonstrerer fredelig, er de i sin fulle rett til å ytre sitt syn og sine holdninger. Det endrer ikke vår rett til å bruke tegningene i en nyhetssammenheng, slik vi gjorde, sier Haugsgjerd til Dagbladet.

UD er klar over de pakistanske reaksjonene.

- Utenriksdepartementet har også sett disse bildene, men har ingen ytterligere informasjon om hva det dreier seg om, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet.

- Generelt har trykkingen av karikatur-tegningene i Aftenposten vært gjenstand for betydelig oppmerksomhet i pakistanske medier, men jeg er ikke kjent med at norske myndigheter har mottatt noen reaksjoner, sier han.