SIKTET: Alexander Petrov og Ruslan Boshirov er utpekt av britisk etterretning som agentene som prøvde å drept Sergej Skripal. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Alexander Petrov og Ruslan Boshirov er utpekt av britisk etterretning som agentene som prøvde å drept Sergej Skripal. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skripal-mistenkte: - Vi er ikke agenter

De to mennene som er siktet for drapsforsøket på Sergej Skripal og hans datter, sier de var i Salisbury på ferie.

De to russerne som er mistenkt for forgiftningen bekrefter overfor Russia Today at de var i Salisbury i England rundt tidspunktet for forgiftningen, men nekter for at de står bak.

- Vi er ikke agenter, sier Alexander Petrov og Ruslan Boshirov til avisa.

I intervjuet ser de to mennene at de var i Salisbury på ferie.

- Våre venner har i lang tid anbefalt oss å reise til denne vakre byen, sier Aleksandr Petrov.

Storbritannia siktet i forrige uke Petrov og Ruslan Bosjirov, for å ha forsøkt å drepe den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og hans datter Julia med nervegiften novitsjok i Salisbury i mars.

Ifølge britene er de to mennene etter alt å dømme agenter fra den russiske militære etterretningstjenesten GRU. Russlands president Vladimir Putin avviste onsdag dette og sa at de to mennene er sivile.

De to mennene nekter for å ha noe med drapsforsøket å gjøre og at de jobber for den russiske etterretningstjenesten. Bosjirov viser blant annet til at Salisbury har en vakker katedral som de ønsket å besøke.

- Fra starten planla vi å dra til London, og ha det gøy. Det var ikke en forretningsreise. Vi tenkte å besøke London, og så dra til Salisbury, sier Bosjirov.

- Kanskje nærmet vi oss Skripals hus, men vi vet ikke hvor det er, sier Rusland Boshirov til Russia Today.

Skripal og datteren ble funnet bevisstløse på en parkbenk i Salisbury i England den 4. mars, og kort tid etter ble det kjent at de to hadde blitt utsatt for nervegiften novitsjok.

Deres tilstand var lenge kritisk, men både far og datter Skripal overlevde. De er plassert på hemmelig sted av britiske myndigheter.