Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skritt framover

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den avdankede diktator i Chile, Augusto Pinochet, får stadig ikke vende tilbake til sitt hjemland fra England, der han sitter i husarrest. Med den britiske innenriksminister Jack Straws beslutning denne uka, er det økt mulighet for at Pinochet blir utlevert til rettssak i Spania. Utleveringssaken vil nå bli prøvd for britisk rett.
  • Selve saksbehandlingen i Storbritannia er i seg selv en anskuelsesundervisning i hvordan rettssikkerhet ivaretas. Bare det må være nyttig å erfare for en potentat av Pinochets støpning. Men Pinochet-saken peker ut over det: Den viser at de universelle menneskerettigheter veier tyngre enn hensynet til nasjoners rett til å beskytte sine egne borgere, uansett hvor avskyelige forbrytelser de har gjort seg skyldig i. Pinochet-saken bærer i seg løfter om at menneskerettighetene er i ferd med å bli tatt på alvor.