- Skriver dikt som selvterapi

Ett av Inger Lise Hansen dikt omhandler spirende hestehover, andre tidlige vårtegn og blå skyfri himmel.

SKRIVER DIKT: Inger Lise Hansen skriver dikt om blomster og skyfri himmel. Til Universitas sier hun at diktskrivingen er en form for terapi. - De utrykker først og fremst følelser, dyptpløyende ting som handler om enten mine eller andres opplevelser. Jeg er helt klart mest produktiv når det er mest fortvilelse og skuffelse, sier hun. Foto: Elisabeth Sperre Alnes /Dagbladet
SKRIVER DIKT: Inger Lise Hansen skriver dikt om blomster og skyfri himmel. Til Universitas sier hun at diktskrivingen er en form for terapi. - De utrykker først og fremst følelser, dyptpløyende ting som handler om enten mine eller andres opplevelser. Jeg er helt klart mest produktiv når det er mest fortvilelse og skuffelse, sier hun. Foto: Elisabeth Sperre Alnes /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Jeg henter mest energi hos noen få nære og kjære. Politikken drar med seg en masse ting som må bearbeides, ellers hoper det seg jo bare opp. Da må jeg få være i ro, reflektere, sette ord på ting. Ja, da skriver jeg ofte dikt, sier Inger Lise Hansen til Universitas.

I et ferskt intervju med avisa deler den avtroppende KrF-nestlederen nettopp ett av diktene sine med leserne.

Det har fått navnet «Etter vinteren Spirer det lyse hodet Frimodig på nytt», og ligger nederst i denne saken.

Selvterapi I går tok Hansen et voldsomt oppgjør sin partileder Dagfinn Høybråten i et nesten halvtimes langt intervju med Trude Teige i TV 2. Hansen fortalte åpent og ærlig om elendig partikultur og et parti styrt av frykt.

Til Universitas sier hun at det å skrive dikt gjør henne godt.

- Altså, jeg vet ikke om de er noe bra en gang! Men diktene er selvterapi. De utrykker først og fremst følelser, dyptpløyende ting som handler om enten mine eller andres opplevelser. Jeg er helt klart mest produktiv når det er mest fortvilelse og skuffelse.

- Det har kanskje blitt en del dikt det siste året, da?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer