Skriver om bot og tilgivelse

13 år etter drapene på Orderud gård, hevder fortsatt trippeldrapsdømte Veronica Orderud sin uskyld. Med begjæringen om gjenopptakelse på vent, har hun blitt opptatt av tilgivelse.

URBAN: Veronica Orderud sier hun er mer urban enn ektemannen Per Orderud. Når hun blir fri fra soning av trippeldrapsdommen, ønsker hun å bo sentralt. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
URBAN: Veronica Orderud sier hun er mer urban enn ektemannen Per Orderud. Når hun blir fri fra soning av trippeldrapsdommen, ønsker hun å bo sentralt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en marsdag før påske, årets varmeste i Oslo så langt. Også trippeldrapsdømte Veronica Orderud er ute og spaserer i solskinnet.

13 år etter drapene på ekteparet Kristian Magnus og Marie Orderud, og deres datter Anne Orderud Paust på Orderud Gård, og ti år etter at hun ble dømt til lovens strengeste straff i lagmannsretten, har Veronica Orderud vært på et kurs i kriminologi med tittelen «Fengsler, fanger og samfunn». Deretter har hun vært ute og handlet sko med sin søster, før hun møter Dagbladet.

Friheten er kortvarig - etter møtet med Dagbladet må hun samme kveld tilbake til Bredtveit kvinnefengsel, der hun soner dommen på 21 års fengsel.

- Jeg håper å være ute om i underkant av tre år. Før jul 2014, sier Veronica Orderud.

Bot og tilgivelse Kriminologi-kurset hun har vært på, er en del av en masteroppgave i teologi, som hun jobber med i fengselet.

- «Klarer jeg å ta det kurset?», tenkte jeg. Jeg trodde det skulle være litt som sosiologi, men så er det bare mange pene unge juss-jenter der. Det virker ikke som om de vet noe særlig om det å sitte i fengsel, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer