FUNNET DØDE: Norske Kjærsti Elida Guseck (38) og hennes spedbarn ble funnet døde i en leilighet i Arboga mandag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FUNNET DØDE: Norske Kjærsti Elida Guseck (38) og hennes spedbarn ble funnet døde i en leilighet i Arboga mandag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Skriver om den døde mora i manifest på nettet

En nordmann (48) med kriminelle koblinger er et interessant spor for svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ble Kjærsti Elida Guseck og hennes spedbarn funnet døde i en leilighet i Arboga i Sverige. Svensk politi har dratt til Ålesund i håp om å finne svar på de mystiske dødsfallene, skriver Aftonbladet.se.

Politiet er interessert i en 48 år gammel mann med kriminelle koblinger som har omtalt den døde kvinnen i et manifest på internett.

- Selvfølgelig er dette interessante opplysninger. Selvsagt ser vi på hva som skrives på sosiale medier og på internett i en drapsetterforskning. Alle spor er i utgangspunktet interessante, sier politiets pressetalskvinne Åsa Hedin til Dagbladet.

Svensk politi i Norge Politiet kjenner ennå ikke årsaken til at seksbarnsmora og hennes ni måneder gamle datter ble funnet døde. Obduksjonsrapporten er ennå ikke klar og prøvesvarene fra de toksikologiske undersøkelsene kan la vente på seg i flere uker.

- Vi etterforsker saken som om det skulle være et drap, til tross for at dette ennå ikke er klarlagt. To svenske politibetjenter reiste til Ålesund i går. Av hensyn til etterforskningen, vil vi ikke si offentlig hvem vi kommer til å snakke med i Norge, sier Åsa Hedin.

Det er på det rene at svensk politi vil snakke med kvinnens familie og hennes ekskjæreste som tidligere er dømt for å ha mishandlet henne.

Hedin sier at svensk politi har kartlagt den døde kvinnens liv, hennes venner og bekjente. De er godt kjent med hva den 48 år gamle nordmannen har skrevet på nettet.

Manifest Nordmannen, som norsk politiet kjenner fra før i ulike kriminelle sammenhenger, skal ved flere tilfeller ha publisert bilder og omtalt den døde kvinnen på internett.

I lange manifester skriver 48-åringen om sitt hat mot norske myndigheter som han mener overvåker ham. Den døde kvinnen omtales flere steder. 48-åringen hevder at myndighetene også har overvåket henne, og at hans leilighet ble utsatt for et attentat da hun kom på besøk, skriver Aftonbladet.

Avisa kontaktet 48-åringen i går. Han ønsket ikke å si noe om sine skriverier på nettet eller om sitt forhold til seksbarnsmora.

- Av ulike årsaker vil jeg ikke kommentere det aktuelle nærmere, skriver han i en sms til Aftonbladet.