Skriver om homokampen i Høyre

Høyre-veteran Per-Kristian Foss skriver om partnerskapsloven og om hvorfor han droppet kampen om toppvervet i partiet.

HØYRE-VETERAN: I boka «Innenfra» forteller Per-Kristian Foss blant annet om kampen om partnerskapsloven i Høyre, og om hvorfor han droppet kampen om å bli Høyre-leder. Her sammen med sin mangeårige partner Jan Erik Knarbakk under åpningen av opreaen i 2008. Foto: Bjørn Langsem

Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HØYRE-VETERAN: I boka «Innenfra» forteller Per-Kristian Foss blant annet om kampen om partnerskapsloven i Høyre, og om hvorfor han droppet kampen om å bli Høyre-leder. Her sammen med sin mangeårige partner Jan Erik Knarbakk under åpningen av opreaen i 2008. Foto: Bjørn Langsem Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||«Den beste Høyre-lederen Høyre aldri fikk» er det blitt sagt om Per-Kristian Foss. I boka «Innenfra» skriver han om hvorfor han ikke gikk til topps i Høyre.

60 år Hvorfor Per-Kristian Foss aldri ble leder i Høyre, har vært et tema for spekulasjoner og analyser i årevis i politiske kretser. Én hypotese er at han og/eller partiet mente Høyre ikke var rede til å ha en partileder som var homofil. Foss, som nylig fylte 60 år og i morgen feires av partiet, vil ikke la seg intervjue om boka som kommer ut på Aschehoug i neste måned.

Kamp om partnerskapsloven Men etter det Dagbladet erfarer, skriver Høyre-veteranen blant annet om hvorfor han ikke tok opp kampen om å bli Høyre-leder etter Kaci Kullmann Five. Valget falt istedenfor på Jan Petersen. En konkret sak som skal ha hatt betydning for Foss sin beslutning om å droppe ledervervet, var behandlingen av partnerskapsloven i partiet. Da Ap-regjeringens forslag om partnerskapsloven ble behandlet i Høyres stortingsgruppe i 1992, var gruppa delt. Blant dem som støttet partnerskapsloven, var Jo Benkow, Annelise Høegh, Kristin Clemet, Erna Solberg, Jan Petersen og Per-Kristian Foss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer