Skriver pappabok

Audun Lysbakken har prøvd ut sin egen teori i praksis. Nå kommer pappaboka som skal ta pusten fra Høyredamene.

TILBAKE MED NY KRAFT: Barne- og familieminister Audun Lysbakken er klar for kamp om pappapermisjon etter å ha ladet opp i fire måneder hjemme med Aurora (9 mnd). Foto: Jacques Hvistendahl.
TILBAKE MED NY KRAFT: Barne- og familieminister Audun Lysbakken er klar for kamp om pappapermisjon etter å ha ladet opp i fire måneder hjemme med Aurora (9 mnd). Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Audun Lysbakken hadde første dag på kontoret i går etter fire måneder i pappaperm hjemme med Aurora (9 mnd).

- Det er en overgang, men det blir godt å komme i gang igjen. Jeg er takknemlig for at jeg har fått mulighet til å være lenge hjemme. Det var et deilig pusterom og jeg tror det gjør meg til en bedre politiker. Nå har jeg masse energi, sier Lysbakken til Dagbladet.

Skrev dagbok Kona har jobbet siden datteren var fem måneder. De siste månedene er det barneministeren som har trillet, bakt, lekt på gulvet og skiftet bleier, kort sagt levd et helt annet liv enn vanlig. Men når datteren har hatt sin formiddagslur, har statsråden skrevet og forberedt seg til kamp.

Det kommer en pappabok til høsten. Den har fått arbeidstittelen «Frihet, likhet og farskap». Boka inneholder hans personlige erfaringer om hvordan det er å være en barnevognstrillende pappa, men først og fremst er det en politisk bok.

- Kampen for fedres rett til og ansvar for å være hjemme med barn har vært min hovedsak. Nå er jeg blitt overbevist om at det er riktig. Jeg ser hvor bra det er for en pappa, for et barn og for en familie. Det er en investering for livet. Jeg og datteren min kjenner hverandre bedre og det vil prege vårt forhold i hele hennes oppvekst. Boka er et kraftfullt forsvar for pappapermisjonen og en utfordring til Høyre-kvinnene Julie Voldberg og Linda Helleland, sier Lysbakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.