Skrønemakerne

Det tok ikke lang tid før valgflesket igjen begynte å surne, og Soria Moria-erklæringen måtte justeres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skriv leserkommentar

Slik kommer du i gang med navn og bilde i debatten

Ved valgskrønene i 2005, var det ikke måte på hvordan fattigdommen i Norge skulle utryddes. Den skulle jevnes med jorden en gang for alle, og aldri mer få vise sitt grimme ansikt. Man kan da ikke ha det slik i verdens rikeste land, ble det sagt.

Men det tok ikke lang tid før valgflesket igjen begynte å surne, og Soria Moria-erklæringen måtte justeres. De hadde forsnakket seg, og dessverre ført titusener av håpefulle velgere bak lyset. Men de klarte jo å vinne valget da. Med minst mulig margin.

Takket være de fattige.   

Nå innrømmer Bjarne Håkon Hanssen at fattigdommen neppe avskaffes innen 2009, og tilstår indirekte at løftene om gull og grønne skoger igjen har blitt til gråstein.

Det er vel ikke til å undres over at det oppstår politikerforakt, når det utvises så stor grad av velgerforakt. Allikevel klør de seg i hodet når hjemmesitterpartiet vokser seg større.   De forstår med all tydelighet ikke, at brutte løfter bidrar til denne forakten. Og at de på denne måten undergraver demokratiet og respekten for politikere generelt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer