Skrøt av at han voldtok og drepte tenåringer

Derfor vil seriemorderen henrettes tidligere enn planlagt.

HENRETTES TIDLIGERE: David Alan Gore vil henrettes tidligere etter at han skrøt av voldtekt og drap av tenåringer, og fortalte om hendelsene i detalj. Foto: AP Photo/Scanpix
HENRETTES TIDLIGERE: David Alan Gore vil henrettes tidligere etter at han skrøt av voldtekt og drap av tenåringer, og fortalte om hendelsene i detalj. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seriemorderen David Alan Gore vil henrettes tidligere enn planlagt delvis på grunn av at han ikke stoppet å skryte av at han hadde voldtatt og drept fire tenåringer og to kvinner i Vero Beach-området i Florida, skriver nyhetsbyrået AP.

- Disse brevene er å forstyrrende at Gore faktisk snakket seg sin vei til dødskammeret, sier forfatteren Pete Earley.

Skrev detaljert om drap Earley har skrevet boka «Serial Killer Whisperer» om Tony Ciaglia, som etter en alvorlig hodeskade som tenåring begynte å sende brev med seriemordere og skal ha fått dem til å åpne seg - også om drap de ikke har blitt dømt for.

Gore var blant seriemorderne Ciaglia begynte å veksle brev med, og skal nå ha mottatt over 200 sider totalt.

Earley har tatt med noen av brevene i boken, der Gore detaljert beskriver hvordan han og søskenbarnet bortførte to 14-åringer for deretter å utsette dem for seksuelle overgrep.

I et annet brev beskriver han et ukontrollerbart ønske om å drepe.

- Det er litt som å være kåt. Du begynner å bli kåt og så bare bygger det seg opp til du får en viss lettelse. Det er det samme med trangen til å drepe. Det begynner vanligvis sakte og bygger seg opp. Du vil ta sjanser for å tilfredstille trangen. Og tro meg, du tenker hele tiden på å bli tatt, men jaget er verdt risikoen, skriver han.

Føler seg brukt Ciaglia sier at Gore nå mener han har skylda for at han skal henrettes tidligere enn planlagt.

- Han mente at jeg hadde brukt ham. «Jeg trodde ikke du ville gjøre det,» sa han. Jeg sa til ham at jeg ikke aktivt hadde arbeidet for det, og at det var mange som hatet ham og gjerne ville se ham henrettet, sier Ciaglia.

Han understreker at han ikke tar på seg æren for det, og er selv i mot dødsstraff. Heller ikke Earley tar på seg æren for fremskyndelsen av henrettelsen.

- Den eneste personen som har skyld i denne saken er Gore selv. Hans åpenhet og mangel på medfølelse, empati og anger gir en dårlig magefølelse.