Politiet i USA:

Skrøt av drap i lekket opptak

En politisjef har blitt sparket etter lekket lydopptak. Selv nekter han for at det er hans stemme i opptaket.

MISTET SKILTET: Politisjefens fikk sparken i forrige uke. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock/NTB
MISTET SKILTET: Politisjefens fikk sparken i forrige uke. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

En høytstående politimann i Mississippi har mistet jobben etter at et 16 minutter langt lydopptak har blitt lekket ut i offentligheten.

Det skriver nyhetskanalen CNN.

I opptaket skal han blant annet ha skrytt av å ha drept 13 forskjellige personer mens han var i tjeneste. Dagbladet har hørt opptaket, som er publisert av Law & Crime Network på YouTube.

- Jeg skjøt og drepte, mens jeg var i tjeneste, 13 forskjellige personer, sier en mannsstemme, som angivelig skal være politisjefen, i opptaket.

- Skjøt ham 119 ganger

I opptaket påstår mannen at én av disse, en svart mistenkt, ble skutt minst 119 ganger. Her rettferdiggjør han skuddene med at han «reddet 67 skoleelever».

- Jeg reddet 67 barn, hevder mannen.

Han skal også ha brukt homofobiske betegnelser i det lekkede opptaket, ifølge CNN. Selv nekter politisjefen for at det er hans stemme i opptaket.

Det var menneskerettighetsgruppen Julian som først fikk tilgang til opptaket, mens Mississippi Center for Investigative Reporting var de første som omtalte saken.

«Giftig arbeidsmiljø»

Ifølge den lokale TV-kanalen WJTV ble opptaket gjort av en av politisjefens kolleger under en privat samtale i april.

- Jeg kom til et punkt der jeg innså at han ikke kom til å gjøre det riktige for borgerne. Da bestemte jeg meg heller for å avsløre ham for hvem han virkelig var, sier han til TV-kanalen.

- Jeg visste at med en gang han begynte å prate, ville han si noe som var over grensa, legger han til.

SKYTER: Etter at faren ble arrestert som følge av trusler mot en McDonalds-ansatt, tar hans fire år gamle sønn pistolen i hendene og avfyrer et skudd mot politibetjentene. Video: Dagbladet TV / Midvale PD Vis mer

Nå skal mannen som gjorde opptakene selv ha sagt opp jobben sin på grunn av et «giftig arbeidsmiljø» under politisjefens ledelse.

Nekter for forholdet

I et ekstraordinært styremøte onsdag 20. juli, ble det bestemt at politisjefen skulle sparkes.

Politisjefen har så langt vært ordknapp rundt opptakene. Til USA Today har han imidlertid hevdet at det ikke er hans stemme i lydopptaket. Han nektet også for å ha snakket om hvor mange han har skutt og drept.

Den lille byen i Mississippi har en overvekt av afroamerikanere. Menneskerettighetsgruppen Julian påpeker likevel overfor CNN at en stor andel av maktposisjonene fylles av hvite personer.

- Ville ikke brukt slike ord

Den nye politisjefen Charles Henderson, som selv er svart, sier til USA Today at den nye administrasjonen vil ha nulltoleranse for rasisme.

- Vi prøver å bevege oss framover, sier Henderson til den amerikanske nettavisen.

Han er forsiktig med å trekke konklusjoner fra opptaket, men er tydelig på at slik ordbruk bryter med hans verdier som politimann.

- Jeg ville ikke brukt slike ord, og jeg vil heller ikke at mine ansatte skal gjøre det, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer