-Skrøt av dyre damer

Etter at tre flotte negresser strøk forbi i resepsjonen på AMI og ut i taxi, skrøt resepsjonisten til nestleder Helga A. Melhus i Senterpartiets Ungdom om hvor dyre de tre kvinnene var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helga er nestleder i Senterpartiets ungdomsorganisasjon. I februar 1997 var hun på sentralstyremøte i Oslo, som representant for Senterungdommens fylkeslag fra Troms. På dette Oslo-besøket overnattet hun én natt på AMI Hotell. Dette hospitset er blitt beskyldt for brudd på hallikparagrafen i rapporten fra Oslo-politikeren Erling Folkvords hospitsgruppe.

Negresser

- To kvinnelige partikolleger og jeg hadde vært på byen, og kom tilbake til resepsjonen ved 01-tida på natta. Da kom det tre negresser ut fra en korridor som førte til hotellrommene. De var flotte og vakre, kledd i eksklusive klær og sko, med smykker og pelser. De tre damene snakket med resepsjonisten før de forsvant i en drosje. De var gjennomført eksklusive, sier ungdomspolitikeren.

- En hel fløy

- Resepsjonisten lente seg deretter over skranken mot oss og sa: «De er ikke billige, de damene der.»

- Hva i all verden er det du mener? spurte jeg resepsjonisten. Jeg kunne ikke tro at han fortalte oss at damene var prostituerte. Det var jo det han gjorde, selv om han ikke sa det rett ut. Da sa resepsjonisten videre:

«De leier en hel fløy her hos oss,» og pekte mot døra damene hadde kommet ut fra. Så sa han videre «Jeg har ikke noen problemer med dem. De jobber om natta og sover om dagen», forteller Melhus.

- Jeg vet jo at det foregår prostitusjon, men at hotellet skal vise det så åpenlyst sjokkerte meg, sier Melhus.

Forbannet

Episoden ble gjenstand for en del diskusjon internt i Senterungdommen, og partifellene ble enige om aldri å bruke AMI Hotell igjen etter episoden.

Kilder som kjenner driften ved AMI Hotell, forteller at de tre kvinnene i lengre perioder har drevet sexsalg fra hotellet.

- Når kundene kom måtte de betale romleie for å være med kvinnen. Romleien måtte kundene betale til resepsjonisten på AMI Hotell, forteller en kilde til Dagbladet.

Dagbladet har ikke lykkes med å bringe på det rene om denne virksomheten fremdeles foregår på AMI.

Daglig leder, Magne Wilke, ønsker ikke å kommentere Helga Melhus' opplysninger.

<B>DEMONSTRERTE:</B> Under parolen &#171;Stopp kommunens bruk av hospitser&#187; demonstrerte et 20-talls personer utenfor AMI Hotell i Oslo i går. Demonstrantene, som i hovedsak er medlemmer av Sosiale Institusjoners fagforening, fikk utdelt rapporten som beskylder AMI Hotell for brudd på hallikparagrafen. RV-politikeren Erling Folkvord sa i sin appell at han ønsker verdige boforhold for de bostedsløse, og at han ønsker å fjerne de private hospitsene.