Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Skrøt av satsing som ikke finnes

Marte Gerhardsen lovet at talentsatsingen i Oslo-skolen skal intensiveres. Men lederen for talentprogrammet sier det ikke stemmer. - Alvorlig og urovekkende, sier Høyre, som er lei av feilinformasjon fra utdanningsdirektøren.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under høringa etter Dagbladets avsløringer om Oslo-skolen skrøt utdanningsdirektør Marte Gerhardsen om skolens satsing på talenter i realfag.

Gerhardsen fortalte, stikk i strid med Dagbladets sak om nedlagt talentsatsing ved Vitensenteret, at det nå skulle brukes mer penger på talentsatsing gjennom samarbeid med Vitensenteret.

Senterleder: - Ukjent for meg

Flere opposisjonspolitikere sperret umiddelbart opp øynene - satsingen ved Vitensenteret var ukjent for dem.

Og Dagbladet kan nå fortelle at samarbeidet Gerhardsen skrøt av også er helt ukjent for lederen av Vitensenteret.

- Jeg var ikke kjent med at Oslo kommune hadde noen som helst planer om å utvide talentsatsinga i skolen gjennom samarbeid med oss. Jeg snakket med etaten før jul, og dersom disse planene hadde eksistert, hadde de fortalt det til meg, sier Safina De Klerk til Dagbladet.

Det er et spleiselag mellom stat og private som i dag driver Vitensenteret. Oslo kommune har ikke vært involvert, og De Klerk mener Gerhardsen forsøkte å ta æren for Vitensenteres suksess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer