<strong>SWAY HOUSE:</strong> Her er noen av de som bor i TikTok-kollektivet. F.v. Griffin Johnson, Bryce Hall, Josh Richards, Quinton Griggs, Jaden Hossler og Anthony Reeves. Foto: Michelle Groskopf/The New York Times
SWAY HOUSE: Her er noen av de som bor i TikTok-kollektivet. F.v. Griffin Johnson, Bryce Hall, Josh Richards, Quinton Griggs, Jaden Hossler og Anthony Reeves. Foto: Michelle Groskopf/The New York Times Vis mer

Sway House:

Skrudde av strømmen i kjent TikTok-hus

Det kan se mørkt ut for fremtidige fester hos TikTok-stjerna Bryce Hall

Publisert

Flere unge amerikanere har nærmest blitt kjendiser over natta, etter å ha fått millioner av følgere på TikTok. Noen av de mest kjente navna er Charlie D'Amilio og Addison Rae, som har beskjedne 81,1 og 56,3 millioner følgere på appen, der de blant annet legger ut dansevideoer.

For å hanskes med sitt plutselige møte med kjendislivet, bestemte flere av de store kontoene seg for å danne et kjendiskollektiv i Los Angeles, under navnet «Hype House».

Her bor for øyeblikket Thomas Petrou, Chase Hudson, Ryland Storms, Tayler Holder, Alex Warren, Kouvr, Connor Yates, Addison Rae, Patrick Huston, Nick Austin, Calvin Goldby, Wyatt Xavier, Jack Wright, James Wright, Tony Lopez, Ondrea Lopez, Avani Gregg, Larray, Mia Hayward, Nate Wyatt, Olivia Ponton, Kelianne Stankus og Bryant.

@thehypehouse

@avani @jameswrightt @jack.wright

♬ Classic - rapidsongs

Som om ikke ett TikTok-kollektiv var nok har TikTokerne Bryce Hall, Noah Beck, Josh Richards, Anthony Reeves, Jaden Hossler, Kio Cyr, Griffin Johnson, Michael Gruen og Gavin Rudolph dannet kollektivet «Sway House».

@theswayla

CEOs of having fun ✌️ House battle going down on @bliss ! We’re your fav right? ##ThisIsBliss ##cleargenius ##ad

♬ This is Bliss - Bliss (feat. Mel Senese)

Trøbbel i paradis

Spesielt Sway House har fått mye kritikk den siste tiden. Grunnen er at gjengen som bor der, har arrangert flere store fester, uten å forholde seg til smittevernsreglene.

Ordføreren i Los Angeles, Eric Garcetti, gikk tidligere denne måneden ut og sa at flere av luksuvillaene i LA, ligner mer på nattklubber nå fordi det er så mange hundre personer som kommer dit for å feste.

Han gav samtidig politiet autoritet til å stenge av vannet og strømmen til hus som gjentatte ganger har brutt smittevernsreglene. Nå ser det ut til at nettopp dette har skjedd.

Onsdag kveld twitret Garcetti at han hadde gitt myndighetene lov til å stenge av vannet og strømmen til et hus i Hollywood Hills, for å stoppe de fra å holde store fester der.

- Fester som dette kan fort og enkelt spre viruset, og sette samfunnet vårt i fare.

KRITISERES: Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer

Måtte bryte opp festen

Flere medier som Independent, TMZ og CNN melder om at det er akkurat Sway House, som skal ha fått stengt av strøm og vann denne uken, etter å ha hatt en diger bursdagsfest for Bryce Hall i helga.

Over 100 personer skal ha deltatt på festen, og videoer og bilder viser at ingen av gjestene hadde masker eller prøvde å holde avstand fra hverandre.

Festen ble i løpet av natten stengt ned av politiet, ifølge Insider. De skriver også at politet hadde vært på eiendommen flere ganger denne måneden, med advarsler om å følge smittevernsreglene og ikke ha fester.

Den siste advarselen fikk de da festen ble stoppet 14. august.

Ble stilt til veggs

Dette er ikke første gang TikTokere og influencere har blitt kritisert for å feste midt i coronapandemien.

YouTuberen Tyler Oakley gikk tidligere i sommer, ut på twitter og stilte flere influencere til veggs for å ha deltatt på en annen stor bursdagsfest, samtidig som man egentlig var i lockdown.

Denne gangen ble festen holdt i det andre TikTok-kollektivet, «Hype House».

Folk som James Charles og Tana Mongeau var blant gjestene på festen, som la ut både bilder og video av feiringa. Dette fikk Oakley til å reagere. YouTuberen valgte å tagge flere av de som hadde vært der i en tweet, der han ba folk sosialt distansere seg, og heller bruke platformene sine til å oppfordre andre til å ta ansvar og oppføre seg.

Så langt har ingen fra verken «Sway House» eller «Hype House» svart på kritikken om festingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer