Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Skrue» beskyttes av væpnet politi på sykehuset

Klappjakt på 32-åringens mange fiender i natt.

HOLDER VAKT: Bevæpnede politifolk voktet i natt akuttmottaket ved Ullevål sykehus etter skuddene mot 32-åringen i Oslo. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
HOLDER VAKT: Bevæpnede politifolk voktet i natt akuttmottaket ved Ullevål sykehus etter skuddene mot 32-åringen i Oslo. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt midnatt var ennå ingen tatt etter drapsforsøket mot den 32 år gamle mannen som kalles «Skrue» i Oslos kriminelle miljøer.

- Ingen er pågrepet, vi jobber utover natta med flere vitneavhør, opplyste vaktleder ved Kriminalvakta til Dagbladet i natt.

32-åringen ble skutt sju ganger i blant annet i brystet, men overlevde likevel det tilsynelatende godt planlagte angrepet ved Jordal idrettsanlegg. Der vitnet kulehull gjennom vinduet på førersida av mannens hvite Mercedes om at han raskt kunne ha mistet livet.

Holder vakt Politiet jakter i natt på flere gjerningsmenn, etter at vitner så flere menn løpe til en ventende fluktbil på Jordal. Politiet tror de bevæpnede mennene kan ha ventet på offeret ved den mørklagte parkeringsplassen:

- Dette er en av teoriene vi jobber etter. Det er jo en grunn til at han var der han var, og at gjerningsmannen var der, sa vaktleder Kjell Aasheim ved Krimvakta til Dagbladet tidligere i kveld.

På Ullevål sykehus holdt i natt bevæpnede politifolk vakt ved inngangen til akuttmotaket og kontrollerte alle som kom inn. En rekke bekymrede venner av 32-åringen oppsøkte tidligere i kveld sykehuset for å vise sin støtte, blant dem var personer tilknyttet B-gjengen.

Etter skytingen la ikke politiet skjul på at mange personer kan ha et motiv for å forsøke drepe «Skrue».

- Det kan være flere titalls personer i det kriminelle miljøet som kan stå bak dette, sier flere politikilder til Dagbladet i kveld.

Det samme mener en personer i de kriminelle miljøene Dagbladet snakket med i går kveld.

- Det var et tidsspørsmål, sier flere av dem.

SKUTT: Gjerningsmenenne skal ha truffet offeret med opp mot sju skudd, hvorav flere i brystregionen.
SKUTT: Gjerningsmenenne skal ha truffet offeret med opp mot sju skudd, hvorav flere i brystregionen. Vis mer

Det er ventet at folk i de norskpakistanske gjengene blir oppsøkt som vitner, men etterforskerne hadde i utgangspunktet ikke grunn til å tro at drapsforsøket var direkte koblet til Young Guns eller B-gjengmiljøet.

Parallellt med etterforskningen av drapsforsøket må politiet også forhindre at 32-åringens venner på egen hånd finner personene som sto bak skytingen.

- Advarsel Det er mindre enn to måneder siden ukjente gjerningsmenn skjøt tre skudd i ei dør i etasjen til «Skrues» leilighet på Tøyen i Oslo. Den gang nektet han å samarbeide med politiet, som måtte legge etterforskningen på is.

- Skytingen da var trolig en advarsel, som han ikke brydde seg om, sier en kilde i det kriminelle miljøet til Dagbladet.

Til tross for den skremmende episoden 27. september har 32-åringen også de siste ukene holdt en høy profil på noen av Oslos mest glamorøse nattklubber, der den pengesterke omgangskretsen hans flere ganger har oppfattet det som at de ble holdt under oppsikt av spanere fra oslopolitiet.

«Skrues» bekjentskapskrets favner blant annet om det som tidligere var det organiserte ransmiljøet  - særlig David Toska. I politidokumenter kommer det fram at «Skrue» allerede på slutten av 90-tallet omgikk sentrale personer i det kriminelle miljøet.

Politiet mener han tilhørte David Toskas indre krets, og til tider opererte som hans «høyre hånd».

32-åringen er også en god venn av flere sentrale skikkelser i den norskpakistanske B-gjengen, men er ifølge politiet ikke en del av selve gjengen. Samtidig legger han ikke skjul på at han jevnlig pleier sosial omgang med en rekke straffedømte menn som av politiet regnes som aktive kriminelle.

KULEHULL: Noen av skuddene gikk i vinduet til «Skrues» hvite Mercedes.
KULEHULL: Noen av skuddene gikk i vinduet til «Skrues» hvite Mercedes. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!