Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Skrue» og 55-åring pågrepet for Munch-heleri i 2009

Varetektsfengsles i dag.

STJÅLET: Munch-litografiet «Historien» ble stjålet fra galleri Nyborgs kunst i Oslo i november 2009. Tyvene stjal bildet ved å knuse et vindu. Her siker kriminalteknikere fra Oslo spor på åstedet.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
STJÅLET: Munch-litografiet «Historien» ble stjålet fra galleri Nyborgs kunst i Oslo i november 2009. Tyvene stjal bildet ved å knuse et vindu. Her siker kriminalteknikere fra Oslo spor på åstedet. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet to personer for heleri av Munch-litografiet «Historien» i 2009. Bildet ble funnet mandag. Det var tjenestemenn fra seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt som fant litografiet, skriver Aftenposten.

En av de pågrepne er Imran Saber, også kjent som «Skrue».

Saber er omtalt som en kjent størrelse med bånd til ulike grupperinger i Oslos underverden. Etter Nokas-ranet ble han omtalt som David Toskas «finansminister».

- Min klient nekter straffskyld, sier hans forsvarer Øystein Storrvik til Aftenposten.

I tillegg ble en Tønsberg-mann (55) pågrepet mandag.

Han var tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009, men ble bare domfelt for nærmere 3,3 millioner. Han ble også frifunnet på to punkter i tiltalen, blant annet for å ha gitt - det aktor hevder er - ulovlig lån samt trusler. I tillegg til dette er han også siktet for grovt heleri av sju millioner kroner i perioden 2005 til 2014.

Tidligere Bandidos-leder Lars Harnes ble i fjor høst pågrepet og siktet for å ha planlagt å drepe Saber. Harnes sitter fortsatt i varetekt.

Politiinspektør Einar Aas  vil ikke kommentere hvor og hvordan bildet - som ble stjålet fra et galleri i Oslo i 2009 - ble funnet.