Skrytelista til Jens

Etter tolv uker med regjeringsmakt er Arbeiderpartiets velgeroppslutning tilbake på lavnivået fra Jaglands tid. I dag presenterte Jens Stoltenberg skrytelista si over hva regjeringen har fått til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen: -Stoltenbergs tale sjokkerende dårlig

Ap tilbake 4,5 prosentpoeng

- Maktkamp truer Jens Stoltenbergs framtid i Ap

Skal løse helsekrisa på to år

- Stoltenbergs tale sjokkerende dårlig

Kveldens tale på Bergen Arbeiderpartis representantskapsmøte var forhåndsvarslet som en av de viktigste i Stoltenbergs politiske karriere. Etter tolv uker på taburettene, skulle den unge statsministeren gjøre opp regnskap og peke ut kursen framover.

Men samme dag la TV2 og VG fram en meningsmåling fra Norsk Gallup, der partiet går tilbake 4,5 prosent og er dermed helt nede på 30,5, akkurat der det var to dager før Jagland overlot statsministerkandidaturet til Stoltenberg.

Da passa det kanskje ekstra godt med en liten skryteliste. Her er Stoltenbergs egen liste over hva hans relativt nyinnsatte regjering har fått til så langt:

- Bevilget 750 millioner ekstra til sykehusene

- Lovfestet retten til videregående utdanning for voksne mennesker.

- Videreført det inntektspolitiske samarbeidet sammen med LO og NHO gjennom å bidra til etter- og videreutdanningsreformen.

Ryddegutt

Stoltenberg skryter videre av at hans regjering har ryddet opp i flere saker:

- Fregattsaken. Her utvidet Stoltenberg-regjeringen kostnadsrammene til det mange regner som et mer realistisk nivå.

- Banksaken. Her er det Arbeiderpartiets mål å samle det statlige eierskapet i én institusjon.

- Ulvestriden. Etter at Stoltberg-regjeringen tok over er det kommet på plass et nytt forvaltningssystem for rovdyr.

I tillegg viser Stoltenberg til to saker der regjeringen har fremmet forslag for stortinget, men ennå ikke fått igjennom et vedtak. Det ene er forslaget om at fedre skal få egen opptjeningsrett for pappapermisjon, og det andre forslaget er en endring av kommunenes inntektssystem, som blant annet skal gi kommunene økt selvstyre.

GLANSEN BORTE? Etter tolv uker med Jens Stoltenberg som statsminister er Arbeiderpartiet igjen nede på 30-tallet i meningsmålingene.