Skryter av Landbruks-Lars

Steinrike Rimi-Hagen har fått pepper både fra den forrige landbruksministeren, Bjarne Håkon Hanssen, og den nåværende, Lars Sponheim. Men Hagen sier han liker dem begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går stilte statsråd Sponheim opp og reklamerte for ei ny spekeskinke som skal selges i Hagens butikker.

Sponheim og Hagen ser ut til å ha blitt svært så gode busser trass i at Sponheim har uttalt at vareutvalget i norske lavpriskjeder minner ham om sovjetbutikker.

Men Hagen er en mester i å blidgjøre morske matministrer. Tidligere denne uka var Sponheim middagsgjest hjemme hos Hagen i Holmenkollåsen. I går skrøt de gjensidig av hverandre:

- Sponheim er dyktig, absolutt, sa Hagen.

- Hagen er dyktig og har suksess, og det unner jeg ham, sa Sponheim.

Nærmere Venstre

Dagbladet spurte Hagen om hvilken av de to matministrene, Hanssen og nå Sponheim, han føler seg mest på bølgelengde med.

- Jeg har et godt forhold til begge to, men Hanssen er mer populistisk. Han ville boikotte Rimi for å få oppmerksomhet, og det fikk han jo. Men jeg opplever ham likevel som en sympatisk person. Jeg liker ham godt.

- Men du trives kanskje bedre sammen med en Venstre-mann?

Dyr skinke

- Ja, politisk er vi jo nærmere hverandre, sier Hagen med et smil.

Men i går var det skinke fra Skjåk i sentrum. Ved hjelp av lokale tradisjoner og lærdom fra andre land har gründeren Vidar Heggebotten startet produksjon av eksklusiv skinke. Svineskinker av beste kvalitet blir saltet, tørket og så å si håndmassert til førsteklasses spekeskinker i nedbørsfattige Skjåk. Prisen blir deretter: rundt fire ganger dyrere enn den spekeskinka som ellers måtte være til salgs i Rimi-butikkene.

- Til gjengjeld har vi her et produkt som kan måle seg med skinke fra hvor som helst i verden, smattet Sponheim anerkjennende før han dro til statsråd på Slottet.

SKINKE I SENTRUM: Landbruksminister Lars Sponheim var sjenerøst til stede og full av lovord over et nytt kvalitetsprodukt fra norsk landbruk «skinka fra Skjåk» som ble lansert i går. Den skal selges i noen av Rimi-Hagens butikker. Her er matministeren mellom skinkeprodusenten Vidar Heggebotten fra Skjåk (t.v.) og Stein Erik Hagen.