FÅR SKRYT: Etterretningstjenesten NSA og admiral Mike Rogers får skryt i ny rapport for å ha hindret igangsettingen av terrorangrep mot USA og deres allierte.Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB / NTB scanpix
FÅR SKRYT: Etterretningstjenesten NSA og admiral Mike Rogers får skryt i ny rapport for å ha hindret igangsettingen av terrorangrep mot USA og deres allierte.Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB / NTB scanpixVis mer

Skryter av NSAs massive overvåkning: - Har avverget terrorangrep

- NSA-overvåking førte til 100 «terror-arrestasjoner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretningstjenesten NSA får skryt i ny rapport for å ha hindret igangsettingen av terrorangrep mot USA og deres allierte.

Den 196 sider lange rapporten, som er utarbeidet av den amerikanske Privacy and Civil Lierties Oversight Board (PCLOB), gir National Security Agency (NSA) gode skussmål for dens elektroniske overvåking.

- En opptelling av sakene viser at det er gjort over 100 arrestasjoner for terrorrelaterte forhold, heter det i rapporten.

Kritikere av rapporten har påpekt at PCLOB ikke har kommentert eller kritisert måten NSA har hentet informasjon på, i lys av avsløringene fra tidligere NSA-ansatt Edward Snowden.

(NTB)