Skryter av orkaninnsats i Puerto Rico etter at nesten 3000 mistet livet

President Donald Trump provoserer med skryt av regjeringens innsats da Puerto Rico ble rammet av orkanen Maria i fjor. Nesten 3.000 mennesker mistet livet.

FORNØYD: USAs president, Donald Trump, er strålende fornøyd med sin egen innsats da en orkan traff Puerto Rico i fjor og kostet nesten 3.000 menneskeliv. Foto: Photo by Nicholas Kamm / AFP
FORNØYD: USAs president, Donald Trump, er strålende fornøyd med sin egen innsats da en orkan traff Puerto Rico i fjor og kostet nesten 3.000 menneskeliv. Foto: Photo by Nicholas Kamm / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Presidenten snakket til journalister tirsdag i forbindelse med orkanen Florence som er på vei mot USAs østkyst. Her omtalte han fjorårets operasjon som «en utrolig suksess».

Orkanen Maria slo over Puerto Rico 17. september i fjor og forårsaket enorme skader til 90 milliarder dollar, rundt 750 milliarder kroner. Den er regnet som den tredje dyreste orkanen i USA på over hundre år, ifølge nyhetsbyrået AFP. Den aller dyreste var orkanen Katrina i 2005, der 1.833 mennesker døde.

Ordfører Carmen Yulin Cruz i Puerto Ricos hovedstad San Juan reagerer med sinne på uttalelsene.

– Unnskyld meg, skam deg. Du gjorde ikke en god jobb i Puerto Rico, sier hun til CNN og kaller innsatsen en «forkastelig forsømmelse» av Trump-administrasjonen.

– Om Trump ikke lærer av sine feil, kommer han til å gjøre dem igjen, og folk vil fortsette å dø.

Florence er ventet å treffe østkysten av USA sent torsdag kveld eller tidlig fredag amerikansk tid. Unntakstilstand er erklært i North Carolina, South Carolina, Maryland, Virginia og hovedstaden Washington. Trump advarte tirsdag innbyggerne som befinner seg i de utsatte områdene om å evakuere om de blir bedt om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer