Donald Trump:

Skryter av vaksinen

I et nytt intervju skryter ekspresident Donald Trump av coronavaksinen, og svarer om muligheten for at han stiller som presidentkandidat i 2024.

TRUMP: Ekspresident Donald Trump hyller coronavaksinen i et nytt intervju. Her på CPAC-konferansen i februar. Foto: AP Photo / John Raoux / NTB
TRUMP: Ekspresident Donald Trump hyller coronavaksinen i et nytt intervju. Her på CPAC-konferansen i februar. Foto: AP Photo / John Raoux / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med Fox News natt til onsdag norsk tid hyller USAs tidligere president Donald Trump vaksinene mot covid-19.

Under intervjuet spurte Fox News reporter Maria Bartiromo om Trump ville anbefale sine tilhengere å ta vaksinen.

- Det ville jeg, svarte Trump, og la til:

- Jeg vil anbefale den, og jeg vil anbefale den til de mange menneskene som ikke vil ta den. Og mange av de stemte tydeligvis på meg.

- En flott vaksine

Det er den tydeligste anbefalingen ekspresidenten har kommet med siden han forlot Det hvite hus i januar, og bosatte seg i Florida.

Amerikanske medier har den siste tida omtalt meningsmålinger som viser at republikanske menn, som støtter Trump og republikanerne, er blant USAs største vaksineskeptikere.

DÅRLIG STAND: I en pressekonferanse torsdag 11. februar refset Joe Biden jobben som Donald Trump gjorde med vaksineringen. Video: AP Vis mer

Trump understrekte i intervjuet at det er opp til hver enkelt å velge om man vil ta en vaksine mot covid-19.

- Men igjen, vi har våre friheter, og vi må leve etter dem. Og jeg er også enig i det. Men det er en flott vaksine. Den er trygg, og det er noe som faktisk fungerer, fortsatte han.

USAs nåværende president Joe Biden oppfordrer stadig amerikanerne til å vaksinere seg mot covid-19, og nå gjør altså Trump det også.

- De ønsker at jeg stiller

COMEBACK: USAs tidligere president Donald Trump sier han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024. - Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sier Trump. Foto: NTB / CPAC Vis mer

I telefonintervjuet ble Trump også spurt om han kommer til å stille som presidentkandidat i 2024.

- Basert på meningsmålingene så ønsker de at jeg stiller. Men vi skal se på det, svarte Trump.

Ekspresidenten har tidligere uttalt at han vurderer å stille som presidentkandidat i 2024.

- Det kan være jeg stiller for å slå dem en tredje gang, sa Trump på CPAC-konferansen, en konferanse for konservative republikanere, i Orlando i delstaten Florida i USA, i februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer