Skudd avfyres utenfor Kirkens Nødhjelps hotell i Mali

- Det er dramatisk og ganske ubehagelig, sier Anne-Marie Helland i KN.

MALI Den sivile befolkningen i hovedstaden Bamako i Mali har strømmet gatene til støtte for det militære kuppet i landet. Foto: Harouna Traore/AP Photo/Scanpix
MALI Den sivile befolkningen i hovedstaden Bamako i Mali har strømmet gatene til støtte for det militære kuppet i landet. Foto: Harouna Traore/AP Photo/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre representanter fra Kirkens Nødhjelp sitter nå fast i et opprørspreget Mali og forsøker å komme seg ut. - Det er dramatisk og ganske ubehagelig, sier Anne-Marie Helland i KN.

Hun er påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp (KN), og sitter torsdag sammen med to kolleger fra hjelpeorganisasjonen på et hotell i hovedstaden Bamako mens det skytes utenfor.

- Situasjonen er uoversiktlig, forteller Helland til NTB.

Hotellet nordmennene befinner seg på, ligger ikke langt unna presidentpalasset, som onsdag ble stormet av soldater som gjennomførte et statskupp.

- Det var mye skyting og harde artilleriangrep i går, men rolig i natt. Nå som dagslyset har kommet, trappes skytingen og granatangrepene opp igjen, sier Helland.

Hun og hennes to kolleger er i Mali for å kartlegge den voksende tørkekatastrofen som er på trappene i Vest-Afrika, men havnet så midt oppe i militærkuppet i Mali.

De forsøker å komme seg ut av landet så fort som mulig, men har ennå ikke lykkes.

- Det går rykter om at flyplassen er stengt og overtatt av kuppmakerne, og det gjør det naturlig nok vanskelig å reise ut av landet, sier Helland.

(NTB)