Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skudd avfyrt - politiet visste om ransplaner

- Kripos har jobbet med saken lenge. Sjekker biler fra Jeløya i natt også.

 JERNRING:  Politiet har lagt lokk over bakgrunnen for den store politiaksjonen på Jeløya. Her stopper mannskaper fra politiet og Kripos fortsatt all trafikk fra Jeløya på kanabrua over til Moss sentrum like før klokka 01 i natt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN.
JERNRING: Politiet har lagt lokk over bakgrunnen for den store politiaksjonen på Jeløya. Her stopper mannskaper fra politiet og Kripos fortsatt all trafikk fra Jeløya på kanabrua over til Moss sentrum like før klokka 01 i natt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet har lagt et lokk over all informasjon om hva som er bakgrunnen for den store aksjonen med bevæpnede mannskaper og helikopter på Jeløya i Østfold i går kveld og i natt.

Mannskaper fra flere politidistrikt ble satt inn i storaksjonen etter at det ble mørkt i går kveld. I natt er det Kriminalpolitisentralen som styrer aksjonen, og ved 01-tiden ble fortsatt alle biler som kjørte over kanalbrua fra Jeløya til Moss vinket inn for sjekk.

- Vi har pågrepet flere personer for forsøk på grovt ran, sa politiadvokat Håvard Kampen i Kripos til Dagbladet før midnatt.

Det er klart at politiet har hatt kjennskap til ransplaner i denne delen av Moss, der mange beboere figurerer på solskinnsiden av skattelistene.
- Kripos har jobbet med saken over lengre tid, bekrefter Kampen overfor NRK.

Han opplyser at det var «hendelser» onsdag kveld som utløste aksjonen.

Skudd avfyrt
Vitner har fortalt NRK Østfold om et skudd som ble hørt i området rundt Jeløy kirke og Torderød gård like etter klokka 21. Tidligere på kvelden har vitner sett politjenestemenn med en person i håndjern i området der politiaksjonen pågikk - på vestsiden av Jeløya.

Et politihelikopter sirklet flere timer over leteområdet og E6 mot Oslo og Sverige.

- Ringt utpå dagen
- Ring tilbake utpå dagen, det er ingen her nå som kan svare på noe, svarer vakthavende i Kripos til Dagbladet ved 02-tiden.

Samme svar gir operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

- Vi var med fra start, men nå er det Kripos som styrer dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media