Skudd avfyrt mot butikk i Oslo

Politiet jakter flere som ble sett løpende fra stedet etter at det ble løsnet skudd på Stovner.

STOVNER: Politiet rykket sent onsdag kveld ut til Stovner, der det skal ha blitt løsnet skudd i nærheten av T-banestasjonen. I følge politiet er det skutt mot en bygning. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STOVNER: Politiet rykket sent onsdag kveld ut til Stovner, der det skal ha blitt løsnet skudd i nærheten av T-banestasjonen. I følge politiet er det skutt mot en bygning. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Klokka 22.13 fikk politiet i Oslo mange meldinger om høye smell og skyting like ved Stovner T-banestasjon, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

- Vi fikk flere meldinger om at det pågikk skyting med hagle der oppe. Vi sendte naturligvis flere patruljer til stedet.

Politiet er på stedet og er i dialog med vitner. De har ikke kommet i kontakt med noen som er skadd.

- Det fremstår nå som at det er løsnet skudd mot en bygning, sier Pedersen.

Kulehull i butikken

BUTIKK: Det ble skutt mot en butikk. Politiet gjennomsøkt butikken uten å finne noen skadde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BUTIKK: Det ble skutt mot en butikk. Politiet gjennomsøkt butikken uten å finne noen skadde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

I en oppdatering informerer politiet at det har blitt skutt mot en butikk. Butikken har blitt gjennomsøkt av politiet.

NTB melder torsdag morgen at det er flere kulehull i butikken.

Det er fortsatt usikkert hvor mange som sto bak skytingen mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Et automatvåpen ble funnet på stedet.

- Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet i natt. Det er blitt gjort avhør av flere vitner og innehaver av butikken. Vi har også sikret oss videomateriell fra stedet som kan ha fanget opp selve hendelsen, sier operasjonsleder Line Skott til NTB klokken 6 torsdag morgen.

Leter etter ungdom

Politiet meldte første at det ble funnet en hagle på åstedet, men rettet fort opp og informerte om at det var et automatvåpen som har blitt funnet.

Politiet har et pågående søk etter gjerningsmennene, parallelt med teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Det søkes etter et ukjent antall gjerningspersoner som skal ha løpt fra stedet.

- Opp mot skytingen sitter vi på opplysninger om at det er én som har avfyrt skudd, sier Pedersen.

En av personene som politiet leter etter beskrives som høy, tynn og ungdom, sier operasjonsleder Line Skott til NTB klokka 23.

- Han var iført svarte klær, hettegenser, hadde dekket til ansiktet og skal ha hatt på seg en grå hals, sier Skott.

VÅPEN: Et skytevåpen og tomhylser ligger på bakken utenfor Stovner senter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VÅPEN: Et skytevåpen og tomhylser ligger på bakken utenfor Stovner senter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer