FANT KULER:  Ett skudd gikk gjennom det ytre vinduet i Det hvite hus, men ble stoppet av det skuddsikre glasset på innsiden. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/Scanpix
FANT KULER: Ett skudd gikk gjennom det ytre vinduet i Det hvite hus, men ble stoppet av det skuddsikre glasset på innsiden. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/ScanpixVis mer

Skudd avfyrt mot Det hvite hus

Ett skudd knuste en rute, mens en annen kule ble funnet på utsiden av bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Secret Service opplyser til News4 at de etterforsker nå hvordan en kule kan ha truffet et vindu i Det hvite hus.

Kula ble stoppet av det skuddsikre glasset som befinner seg innenfor det vanlige glassvinduet. En kule nummer to ble funnet rett utenfor bygget, og har trolig truffet veggen. Funnene ble gjort tirsdag morgen.

Etterforskningen startet etter at en rekke skudd ble avfyrt i nærheten av Det hvite hus på fredag.

En AK-47 automatgevær ble funnet i en forlatt bil i etterkant av hendelsen, og politiet har utstedt en arrestordre på 21 år gamle Oscar Ramiro Ortega, melder Fox News.

Ifølge ABC News er Ortega domfelt for en rekke kriminelle handlinger som dreier seg om alt fra vold i hjemmet til narkotikakriminalitet.

Men så langt er det ikke bekreftet at kulene som er funnet har noen sammenheng med skyteepisoden som Ortega er mistenkt for å stå bak.

President Barack Obama er for øyeblikket på besøk i Australia, og var ikke til stede da skuddene ble avfyrt.