MOT POLITIMANNS HUS: Flere skudd ble natt til søndag avfyrt mot bostedet til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset og minst ett skudd traff nabohuset.

Foto: Per Groth/TT / NTB scanpix
MOT POLITIMANNS HUS: Flere skudd ble natt til søndag avfyrt mot bostedet til en politimann. Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset og minst ett skudd traff nabohuset. Foto: Per Groth/TT / NTB scanpixVis mer

Skudd avfyrt mot politibolig i Sverige

Mens en politimanns og hans familie lå og sov, ble skudd avfyrt mot boligen deres i Västerås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den svenske avisa VLT skal over 20 skudd har blitt avfyrt mot et hus i Västerås i natt. Ifølge Aftonbladet skal det ha blitt brukt automatvåpen.

Politiet bekrefter at huset tilhører en politimann.

- Natt til lørdag skjedde det et attentat mot et hus i Västerås. Huset tilhører en politimann og flere skudd har blitt avfyrt. Hendelsen er alvorlig, skriver politiet i en pressemelding.

Ført til et beskyttet sted

Skuddene ble avfyrt mens politimannen og hans familie lå og sov. Politiet etterforsker hendelsen som et drapsforsøk.

Hendelsen skjedde klokka 03.20 i natt. Ingen ble skadd, men familien ble etter skytingen natt til lørdag ført til et beskyttet sted. Det dreier seg om to voksne og to barn.

Skuddene var så kraftige at de gikk gjennom huset, noe som betyr at også andre personer ble utsatt for fare, ifølge nyhetsbyrået TT. Minst ett skudd traff nabohuset.

- Alvorlig

- Det er store ødeleggelser i huset. Det er mengder med grovkalibrede patroner som ligger utenfor, sa regionpolitisjef Carin Götblad på en pressekonferanse lørdag.

- Dette er en vanlig, dyktig politimann som er blitt utsatt. Det er svært alvorlig. Det er ren flaks at ingen ble truffet, sier hun videre, ifølge NTB.

Hun opplyser at familien ikke har det bra, og at de får all mulig støtte etter den skremmende opplevelsen

Politiet ønsker ikke å bekrefte hvor mange skudd som har blitt avfyrt. VLT skriver at de har opplysningen fra kilder i politiet.

Västerås er en by i Västmanland, én times kjøretur nordvest for Stockholm.

- Dette er et forkastelig angrep mot hele samfunnet. Det er feige personer som via nære slektninger forsøker å ramme dem som kjemper for andres trygghet og sikkerhet, sier rikspolitisjef Dan Eliasson til Expressen.

Dagbladet følger saken.