Skudd avfyrt på «Redneck Beach Party»

En mann i 40-åra er pågrepet og siktet etter å ha avfyrt vådeskudd inne i en bobil på en strandfest i Hønefoss i går kveld, melder politiet.

SKUDD: Vådeskuddet ble avfyrt på en strandfest i Hønefoss. Ingen skal ha blitt skadet, men bobilen på bildet fikk et skudd gjennom frontruta. Foto: Ole Edvin Tangen
SKUDD: Vådeskuddet ble avfyrt på en strandfest i Hønefoss. Ingen skal ha blitt skadet, men bobilen på bildet fikk et skudd gjennom frontruta. Foto: Ole Edvin TangenVis mer

SISTE: Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks Norway, bekrefter til Dagbladet at skuddet ble avfyrt i forbindelse med produksjonen av tv-serien «Norske Rednecks». Hun opplyser at det nå er en politisak.

Seint fredag kveld ble det avfyrt et vådeskudd inne i en bobil på en strandfest «Redneck Beach Party» på Røsholmstranda utenfor Hønefoss. Det skarpe prosjektilet gikk ut av frontruta på bobilen og inn i en campingvogn som var plassert foran.

Rundt 400 personer skal ha vært til stede på campen da skuddet ble avfyrt. Ingen personer ble skadd av skuddet.

En mann i 40-åra ble pågrepet og kjørt i arrest. Han er nå siktet, ifølge Sør-Øst politidistrikt.

Operasjonsleder Erik Gunnerød bekrefter overfor Dagbladet at de fikk inn en melding fredag kveld om en episode hvor det skal ha blitt avfyrt skudd.

- Det er snakk om to personer som skal ha havna i klammeri med hverandre, sier han og legger til at de fikk kontroll på personene like etterpå.

Stemningen skal, ifølge politiet, ha vært amper da de kom fram på stedet.

CAMPIGNVOGN: Det første skuddet gikk inn i bobilen og deretter videre inn i en campignvogn som sto like foran. Foto: Ole Edvin Tangen
CAMPIGNVOGN: Det første skuddet gikk inn i bobilen og deretter videre inn i en campignvogn som sto like foran. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer

- Ble avfyrt ved et uhell

Arrangør av «Redneck Beack Party», Per Andreas Christiansen, bestrider derimot overfor Dagbladet at det var krangling mellom disse to i forkant av hendelsen:

- Dette våpenet lå skjult under et sete i en bil. Han som eier bilen klarte da å få tak i våpenet. Det var ladd og skuddet ble avfyrt ved et uhell, understreker Christiansen og legger til at kranglingen først kom etter at skuddet ble avfyrt.

Skuddet gikk dermed inn i frontruta til bobilen hvor mennene satt og videre inn i bakruta på campignvogna som sto like foran.

- Det var en person som satt foran i campignvogna som heldigvis ikke ble skadd, men det kunne ha gått riktig ille, slår Christiansen fast og understreker at det ikke er tvil om at dette kunne ha vært livsfarlig.

Det skal være rundt 400 personer på strandfesten som kommer til å fortsette som normalt etter hendelsen, ifølge arrangøren.

- Det var en innmari dum episode og helt unødvendig. Sånne ting er ikke tilgivelig og det skader oss veldig mye som klubb. Vi må bare ta tak i dette og ta det til etterretning, sier han.

Christiansen understreker at stemningen ikke var amper før skuddet gikk av - men at det strammet seg til etterpå:

- De innså jo hvor farlig det var etter at skuddet ble avfyrt. Personen som satt i campignvogna var jo selvsagt frustrert og sint, legger han til.

Beslaglagt våpenet

Operasjonsleder Gunnerød understreker at politiet ser alvorlig på hendelsen:

- Det er ganske alvorlig at et skudd blir avfyrt under sånne omstendigheter så det er ikke bra, slår han fast.

Politiet har nå tatt i beslag en ni millimeter pistol som ble brukt til å avfyre vådeskuddet. Den skal ha blitt funnet inne i en bil under ransakelsene.

- Vi ser at det er kulehull i bakruta på en campingvogn og i frontruta på en bobil, slår Gunnerød fast.

Hendelsen ble ikke meldt på Twitter av Sør-Øst politidistrikt og operasjonslederen forklarer at politiet opprinnelig fikk beskjed om å ikke legge ut hendelsen på Twitter av hensyn til etterforskning og ransakelsen som skulle gjøres på stedet.

- Deretter har dette antakeligvis gått i glemmeboka, sier Gunnerød og legger til at det er klart at en sånn ting burde vært meldt.

Nå skal politiet foreta vitneavhør. De opplyser om at mannen er siktet for ulovlig bæring av skytevåpen på offentlig sted, men han har ikke fått tildelt en forsvarer.