SLAGSMÅL: Det var ved denne  trappa det ifølge vitner var et slagsmål. Det skal også ha blitt hørt smell. Foto: Nina Hansen/Dagbladet 
SLAGSMÅL: Det var ved denne  trappa det ifølge vitner var et slagsmål. Det skal også ha blitt hørt smell. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

Skudd avfyrt under masseslagsmål i Oslo. Tre pågrepet

Politiet ser sammenheng med hendelse på Lørenskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker har i ettermiddag letet etter en skadd person etter et masseslagsmål på Kalbakken i Oslo.

- Nå har vi fått melding om at en person som muligens er skadet har dukket opp på et sykehus. En politipatrulje er der nå, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Det var mistanke om at mannen kunne ha blitt skutt, men politiet bekfrefter natt til mandag at ingen ble truffet av skuddene. Mannen har lettere skader etter slagsmålet.

Siktet

Sent søndag kveld er tre personer innbrakt til politiet for å ha vært innblandet i slagsmålet. Én er i 30-åra og to er i slutten av 20-åra.

De tre pågrepne, som er siktet for kroppskrenkelse, er kjenninger av politiet. Øyvind Torgersen ved Kriminalvakta ønsker overfor Dagbladet ikke å kommentere hvorfor de tre er kjenninger av politiet.

- Jeg ser flere skriver det er gjengrelatert, det har ikke vi noen holdepunkter for at det er. Vi tror det kan ha sammenheng med et klammeri på Lørenskog lørdag, sier Torgersen.

Han ønsker ikke å kommentere hendelsen på Lørenskog lørdag.

- Det er mange involverte her, og vi har ikke kontroll på alle som er involvert. Vi håper å få avhørt de tre som er pågrepet og siktet for kroppsskrenkelse i løpet av mandag. Vi ønsker blant annet å få vite mer om foranledning og hvor mange som var involvert.

Skudd avfyrt

Politiet har avhørt en rekke vitner på stedet og gjennomført kriminaltekniske undersøkelser. Det ble funnet tomhylse og patroner på stedet.

- Vitnene har hørt smell og vi har funnet tomhylser på stedet. Da må vi gå ut fra at det har blitt skutt, men den skadde personen på sykehuset har ikke skuddskader. Det var flere personer involvert i hendelsen enn de vi har kontroll på, så det kan fortsatt være flere som er skadet, sier operasjonslederen.

Politiet jakter derfor på de resterende involverte. De har også tatt beslag i en bil.

Flere i slagsmål

Tidligere i kveld sa operasjonslederen dette:

- Vi fikk melding om et slagsmål der flere personer var innblandet ved Grorud samfunnshus på Kaldbakken. Det ble hørt noen smell som kan ha vært skudd, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Vitnene har fortalt til politiet at de så en skadet og blødende mann sette seg inn i en bil som så kjørte fra stedet.

- Da vi kom fram var det ingen der. Det viktigste for oss nå er å finne en mulig alvorlig skadet mann og få ham til legen, sier Stokkli.

Meldingen kom til politiet klokka 18.37.

- Jeg så også en person blø kraftig fra hodet, sier et vitne som VG har snakket med på stedet.

Opperasjonslederen forteller at de leter etter tre konkrete biler som de har kjennemerkene på.