PÅGREPET:  Personen som skjøt mot politiet i Drammen i natt blir pågrepet i Sundgata ved 02-tiden. Området er avsperret etter en stor politiaksjon. FOTO: ANDERS EVJEN, PRESSE 3.0.no
PÅGREPET: Personen som skjøt mot politiet i Drammen i natt blir pågrepet i Sundgata ved 02-tiden. Området er avsperret etter en stor politiaksjon. FOTO: ANDERS EVJEN, PRESSE 3.0.noVis mer

Skudd løsnet i politiaksjon i Drammen

Mann (26) pågrepet. Drosjesjåfør varslet om passasjer med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Drammen): Politiet i Drammen har i natt jaktet på en person som ble observert med pistol i sentrum.

- Politiet gikk til væpnet aksjon, og det ble løsnet ett skudd med politiets våpen. En 26 år gammel mann er pågrepet, og ingen har fått  skuddskader, opplyser oerasjonsleder Gro Rundbråten i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Øyenvitner Dagbladet har vært i kontakt mener det er blitt løsnet minst to skudd.

- Det vi vet sikkert er at det ble løsnet ett skudd av politiet. Mannen ble pågrepet med en ekte pistol, men vi har ikke holdepunkter for at han har skutt, sier operasjonslederen.

Et område i Sundgata på Bragernes like ved Tinghuset er avsperret.

Det var en drosjesjåfør som varslet politiet klokka 01.31 om at han hadde satt av en passasjer med pistol ved Shell-stasjonen i Prins Oscars gate.

- Politiet forberedte seg umiddelbart til en våpnet aksjon. Bare minutter etter at drosjesjåføren hadde varslet, fikk vi også to andre henvendelser fra folk som var ute og hadde sett en mann med pistol. En av våre patruljer så mannen, og da la han på sprang, sier Rundbåten.

PolitihundEn hund fra hundepatruljen ble sluppet løs, og oppsporet den ettersøkte i et gårdsrom i Sundgata.

Drosjesjåføren skal ha oppfattet at den væpnede passasjeren hadde til hensikt å oppsøke en adresse med pistolen.

Politiet vil ikke gå ut med den pågrepne mannens motiv.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet siden politiet løsnet skudd.

På sykehusDen pågrepne 26-åringen er ikke avhørt. I natt var han til behandling på sykehuset  for bittskader i armen etter politihunden.
Han er kjent av politiet fra før, men ikke for så alvorlige forhold.