Skudd mot politi - to skadd

To polititjenestemenn ble skadd da minst to ukjente våpentjuver løsnet skudd mot politiet i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er foreløpig pågrepet etter to skyteepisoder mot politiet i Oslo i kveld. Politiet bekrefter overfor Dagbladet :på nettet at gjerningsmennene har fått med seg et ukjent antall våpen og ammunisjon fra en våpenbutikk i Oslo sentrum.

To skadd

Minst fire skudd ble løsnet mot polititjenestemennene, men ingen ble heldigvis truffet. De to skadde politikonstablene, en mann og en kvinne, er svært unge. De ble umiddelbart brakt til legevakten for behandling av kuttskader i ansiktet og kneet. Tjenestefolkene kuttet seg på glass da et prosjektil gikk gjennom den fremre ruta på politbilens høyre side.

Våpeninnbrudd

Politiet fikk melding om et innbrudd i Villmarkshuset langs utløpet til Akerselva klokken 02.04. Enheten som rykket ut ble beskutt av to menn som forsøkte å stikke av fra butikksenteret.

- Politiet kom like inn på gjerningsmannen, så han fant det nødvendig å skyte seg ut, sier Per Arne Nikolaisen ved politiets operasjonssentral i Oslo.

Det ble tilsammen løsnet tre skudd ved denne skyteepisoden. Ingen av de polititjenestefolkene ble truffet, men bilen de satt i ble rammet.

Vill flukt

Gjerningsmennene stakk av i en grønn Suzuki Baleno stasjonsvogn. Noen kvartaler unna, i krysset Møllergata/Rosteds gate sto en politibil. Fluktbilen passerte denne, og i følge øyenvitner løsnet føreren av bilen ett eller flere skudd mot politiet i det den passerte i stor hastighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om politibilen ble truffet, tok tjenestemennene opp jakten på fluktbilen. De avbrøt forfølgelsen etter noen hundre meter.

Slettet spor

En påtent Suzuki Baleno ble kort etter funnet på kaianlegget bak Aker Brygge. Bilen er tauet inn for tekniske undersøkelser. Operativ uteleder Drude Fogh sa i natt at de antar at dette er bilen gjerningsmennene brukte.

Villmarkshuset ble sikret av store, bevæpnede politistyrker. Man var usikre på om flere personer fortsatt var i bygget. Flere kvartal ble sperret av, og politiet ga uttrykk for at de ikke likte situasjonen.

- Sitter det en der inne med gevær og kikkertsikte, er det bare å plukke folk, sa en polititjenestemann til Dagbladet.

Aksjon avblåst

Ved 04.30-tiden ble bygget ansett som sikret og flere kvartaler åpnet.

- Vi har gått igjennom bygningen og sikret spor. Nå venter vi på butikkinnehaveren, så vi kan få kartlagt hvor mange våpen som er borte, sa Fogh.

Politiet hadde i natt ingen sterke spor å forfølge i saken, men de har søkt etter gjerningsmennene med sporhund på flere områder i natt. Mellom åtte og ti politienheter deltok i aksjonen.

STORMER: Politiet går inn med maskingevær.
SKJØT I FART: Politibilen sto stille, da skuddet gikk gjennom høyre fordør. To ble skadd.
KJØRT VEKK: To politikonstabler ble kjørt til legevakten for behandling etter skytedramaet.