Skudd på restaurant: - Målrettet

Politiet jakter gjerningsperson etter at det ble avfyrt skudd på en restaurant. - Alle som kan ha sett noe, oppfordres til å ta kontakt.

SKUDD: Politiet i Oslo har mottatt melding om at det skal ha blitt skutt inne på en restaurant i Nydalen i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): Mandag kveld mottok Politiet i Oslo melding om at det skal ha blitt skutt inne på en restaurant i Nydalen i Oslo.

Ingen skal være skadd, opplyser politiet. I morgentimene tirsdag er heller ingen pågrepet etter hendelsen.

- Saken etterforskes nå som forsøk på drap. På bakgrunn av hendelsens karakter så har saken høy prioritet og vi har jobbet med etterforskning gjennom natta. Så langt er ingen pågrepne eller mistenkte, men det er foretatt flere etterforskningsskritt.

Det opplyser politiadvokat Line Presthus til Dagbladet kl. 06.30 tirsdag morgen.

- Vi har ikke per nå et bilde av hva som kan ha vært bakgrunn for hendelsen, legger hun til.

Det foregår fremdeles søk etter en person. Politiet jobber samtidig med teknisk og taktisk etterforsking på stedet.

Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier til Dagbladet at politiet fikk melding om skyteepisoden fra et vitne klokka 21.39.

- Det er ukjent hvor mange som var i restauranten, men trolig ikke så mange, siden vi fikk få meldinger om hendelsen. Jeg kan ikke kommentere hva som eventuelt er gjort av funn eller beslag, sier operasjonslederen.

Ber om tips

Innsatsleder Tore Barstad beskriver hendelsen på følgende måte:

- En mann sa noe til den ansatte som var på jobb, rettet våpen og avfyrte ett skudd. Gjerningsmannen løp så fra stedet, trolig i retning Akerselva, og forsvant.

Politiet søker med store ressurser etter gjerningspersonen. De går også ut med en beskrivelse, og ber om tips fra publikum. Skytinga framstår som en målrettet hendelse, og det skal ikke være informasjon som tilsier at det er fare for andre personer i området.

- Gjerningsmannen hadde mørk eller sort jakke eller genser på seg. Denne har noe rødt på venstre arm som er veldig iøynefallende. I tillegg er det hvit og rød skrift på brystet. Alle som kan ha sett noe, oppfordres til å ta kontakt, sier Barstad.

Det var den ansatte som meldte politiet om skyteepisoden. Vedkommende var alene i restauranten da hendelsen skjedde.

- Det framstår som at vedkommende har forsøkt å treffe den ansatte, sier Barstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer