SENDT I SIKKERHET: Her sendes en sjokkert mulla Krekar i sikkerhet etter at ukjente gjerningsmenn løsnet flere skudd mot og inn i leiligheten til mullaen på Tøyen i Oslo 25. januar i år. Nå henlegges trolig saken. Foto: Benjamin Bakken/Krimfoto
SENDT I SIKKERHET: Her sendes en sjokkert mulla Krekar i sikkerhet etter at ukjente gjerningsmenn løsnet flere skudd mot og inn i leiligheten til mullaen på Tøyen i Oslo 25. januar i år. Nå henlegges trolig saken. Foto: Benjamin Bakken/KrimfotoVis mer

Skuddene mot mulla Krekar blir trolig henlagt

Etterforskningen av skuddene mot mulla Krekar står i stampe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Skuddene mot mulla Krekars leilighet på Tøyen i Oslo den 25. januar i år er ikke oppklart.

Svigersønnen til den omstridte mullaen ble lettere skuddskadd i hånda da en eller flere ukjente gjerningsmenn løsnet flere skudd inn i mullaens leilighet i Heimdalsgata, men politiet har etterforsket saken som et drapsforsøk på Krekar.

Går mot henleggelse Politiet har ikke pågrepet noen gjerningspersoner i saken, og dersom det ikke skjer utvikling i etterforskningen i løpet av de neste ukene kan saken, slik Dagbladet forstår, forbli uoppklart og dermed henlagt.

- Det ligger ikke an til en oppklaring i saken. Den blir oversendt til påtalemessig avgjørelse, trolig i løpet av sommeren, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsavsnittet til Dagbladet.

Hun sier at det gjenstår et par etterforskningsskritt i saken, men at på grunn av ressurser, har ikke saken fått topp prioritet de siste månedene. Rohde avviser at saken ikke har blitt prioritert fordi fornærmede i saken er en omstridt person som har et utvisningsvedtak hengende over seg.

- Vi skiller ikke hvem som er hvem i sakene vi etterforsker. Denne saken har blitt behandlet på samme profesjonell måte som lignende saker, sier Rohde.

Hemmelig adresse I etterkant av skuddene ble Krekar plassert i en kommunal leilighet på hemmelig adresse. Han taket nei til politiets vitnebeskyttelsesprogram.

Mulla Krekar er irakisk kurder, og kom til Norge som kvoteflyktning i 1991. Han har kone og fire barn. Krekar ble kjent da det ble avslørt at han ledet en islamistisk milits i det nordlige Irak. Han har ikke fått innvilget sin asylsøknad, og i 2003 ble han utvist fra Norge.

Vedtaket er ennå ikke effektuert fordi han risikerer dødsstraff i Irak. Mullaen har den siste tida på nytt gjort seg bemerket. På en internasjonal pressekonferanse tidligere i juni skal han ha kommet med trusler mot norske myndigheter.

- Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, skal Krekar ha sagt.