Politiaksjon:

- Skuddet gikk av utilsiktet

Polititjenestepersonen som natt til søndag avfyrte skudd mot en 22-åring under et oppdrag i Oslo, gjorde det utilsiktet. Det opplyser Spesialenheten mandag ettermiddag.

SKUTT: En 22 år gammel norsk-pakistaner ble skutt i magen, da politiet stormet et hotellrom på Grønland i Oslo i natt. Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Foto: Geir Olsen / NTB
SKUTT: En 22 år gammel norsk-pakistaner ble skutt i magen, da politiet stormet et hotellrom på Grønland i Oslo i natt. Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polititjenestepersonen som natt til søndag løsnet skudd i forbindelse med et oppdrag på Grønland i Oslo, gjorde det utilsiktet. Det skriver Spesialenheten i en pressemelding.

- Spesialenhetens etterforsking pågår. Det er gjennomført flere avhør i saken, men flere vil bli gjennomført. Kripos bistår med tekniske undersøkelser av åstedet og det involverte våpenet. Én polititjenesteperson har status som mistenkt i saken, skriver påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen.

Ifølge Spesialenheten var det ett skudd som ble avfyrt. Skuddet traff en 22 år gammel norsk-pakistaner i magen.

- Spesialenheten har ikke nærmere opplysninger om fornærmedes helsetilstand i øyeblikket, opplyser Arntsen.

Polititjenestepersonen som løsnet skuddet tjenestegjør i Beredskapstroppen, opplyser Spesialenheten.

Svært alvorlig skadd

Ifølge familien til 22-åringen – som bekrefter at mannen ble skutt i magen av politiet – er han svært alvorlig skadd, og er innlagt på Ullevål sykehus.

Politiet i Oslo stormet rommet i et leilighetshotell på Grønland natt til søndag. Klokka 01.52 skal det ha blitt avfyrt minst et skudd fra politiet, som traff norsk-pakistaneren i magen.

Dagbladet får bekreftet at det var tre unge menn på hotellrommet på Grønland som politiet spanet på. En av mennene skal like før politiet stormet rommet, ha forlatt hotellet. Han skal ikke være pågrepet.

«Hadde ikke skytevåpen»

Verken Oslo-politiet eller Spesialenheten ønsker å si noe om hvor mange skudd som ble avfyrt, eller om mannen som ble skutt, var bevæpnet med skytevåpen.

Dagbladet får heller ikke bekreftet eller avkreftet at hans 22 år gamle kamerat – en norsk statsborger med somalisk bakgrunn – hadde skytevåpen.

Norsk-somalieren er arrestert, og sitter i arresten på politihuset på Grønland. Han blir trolig framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag.

Familien til norsk-pakistaneren sier til Dagbladet at ingen som var på hotellrommet var bevæpnet.

Disse opplysningene er ikke bekreftet eller avkreftet av politiet.

Advokat Sidra Bhatti i Advokatfirmaet Rogstad er norsk-pakistanerens forsvarer.

- Foreløpig har jeg ingen kommentarer til saken. Jeg har ikke fått snakket med min klient. Han er alvorlig skadd, er det eneste advokat Sidra Bhatti vil si til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer