Skuddoffer avhørt av politiet

Ble skutt i skulderen på Tøyen i går kveld. Forstår ikke at noen kunne være ute etter ham.

SKUTT I BILEN: 38-åringen satt i førersetet på denne bilen da han ble skutt. Han døde av skadene etter kort tid. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT I BILEN: 38-åringen satt i førersetet på denne bilen da han ble skutt. Han døde av skadene etter kort tid. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel mann ble skutt med tre skudd fra kloss hold i bilen han kjørte på Tøyen i Oslo i går kveld.

Hendelsen skjedde klokka 22.23. 38-åringen ble erklært død klokka 22.57 samme kveld. En mann, født i 1973, satt ved siden av drapsofferet i den røde Opelen. Han fikk lettere skuddskader.

- Skuddoffer avhørt
Etter det Dagbladet erfarer ble han skutt i skulderen. Mannen har blitt avhørt av politiet i ettermiddag.

- Det er ikke så mye vi kan fortelle fra det avhøret, men han stiller seg uforstående til det som har skjedd og kan ikke forstå at noen skulle være ute etter ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet til Dagbladet.

Mannen er nå tilbake på et sykehus ved sitt hjemsted som ligger utenfor Oslo.

Drapsoffer dømt for drap
Den drepte 38-åringen er tidligere selv dømt for drap. Han ble i 1995 dømt til 10 års fengsel av Agder lagmannsrett for å ha drept en mann som han hadde hatt en konflikt med i en periode. Den nå drepte mannen var 24 år da han drepte 36-åringen med flere knivstikk på Møllehaven Is og Kaffebar i Rådhusgata i Skien 20. juli i 1994.

- Vi kan ikke utelukke at gårsdagens hendelse har noe med dette å gjøre, men det er foreløpig ingenting som tyder på det, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Han har også blitt etterforsket for å ha utøvd vold i fengsel to ganger, ifølge Varden. Den første gangen var i Ila Landsfengsel. Mannen ble da etterforsket for å ha slått Varg Vikernes, som selv er dømt for drap. Saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Det er uvisst om begge mennene i bilen var drapsmål, men politiet mener det var en målrettet handling. En sølvgrå Audi ble observert kjørende fra stedet, og politiet etterforsker nå for å få tak i denne bilen og personene som satt i den.

Bilen er, etter det Dagbladet forstår, en sølvgrå Audi A6. Ifølge vitner skal det ha sittet to mørkhudede personer i bilen.

- Væpnet aksjon
Tidligere i dag gikk oslopolitiet til en væpna aksjon mot en leilighet i Dælenengata i Oslo.

Tre personer av afrikansk opprinnelse ble pågrepet i aksjonen, siktet for våpenbesittelse. Politiet beslagla også narkotika i leiligheten. Politiet undersøker nå om disse personene kan ha noe med drapet i går å gjøre.

- Disse personene er ikke mistenkt i forhold til drapet, men vi må undersøke dette. De avhøres nå i kveld, sier Rohde.

Politiet har en klar formening om hva drapsvåpenet kan være, men opplyser at de ikke har beslaglagt noe drapsvåpen ennå.